Στις 25/8 ο 3ος δρόμος της Κουνόπετρας

Ο Αγώνας λαμβάνει χώρα στις  25 Αυγούστου του τρέχοντος έτους στην περιοχή της Παλλικής μήκους 10κμ, σε μία πανέμορφη διαδρομή, μέσα από κατάφυτους δρόμους με ευωδιαστά άνθη και εκπληκτική θέα. Ο αγώνας αυτός που διοργανώνεται  από τον Εξωραϊστικό – Πολιτιστικό Σύλλογο η «Κουνόπετρα» είναι μοναδικός, καθώς η αφετηρία του εκτός από το πανέμορφο παραθαλάσσιο σημείο της, συσχετίζεται με ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο που συνιστά αντικείμενο έρευνας πολλών μελετητών και πόλο έλξεως σωρείας επισκεπτών επί σειρά ετών.

Η Κουνόπετρα, ο μεγάλο βράχος στο νότιο τμήμα της Παλλικής που ξεχωρίζει μέσα στην θάλασσα κινείται αδιαλείπτως για περισσότερο από 100 χρόνια, συντηρώντας ένα μυστήριο ανεξιχνίαστο στην πορεία των χρόνων. Το φαινόμενο καθίσταται εμφανές με την τοποθέτηση μικρών ξύλων ανάμεσα στον βράχο και την ακτή όπου παρατηρείται με θαυμασμό η μετατόπιση ή ακόμη και το σπάσιμο του ξύλου κάθε φορά που η Κουνόπετρα κινείται μία προς την ακτή και μία προς το Ιόνιο.

Μεταξύ των σκοπών του  αγώνα είναι:

  1. η προαγωγή αθλητικού πνεύματος και η ευαισθητοποίηση εθελοντών για την διοργάνωση δρομικών και γενικά αθλητικών ή ψυχαγωγικών γεγονότων.
  2. η αντίληψη της άθλησης και της αντοχής ως έκφραση αναζήτησης των ανθρώπινων ορίων, μέσα από την επαφή με την ανοιχτή και ανεξέλεγκτη φύση, που επιβάλλει τους κανόνες της, απαιτώντας σεβασμό, επίγνωση, θάρρος, ψυχοσωματική δύναμη και εμπειρία
  3. Η παροχή εναλλακτικών διεξόδων άθλησης και διαφυγής στον τοπικό πληθυσμό.
  4. η ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της περιοχής και της εξαιρετικής θέας και ειδικά στο σημείο της αφετηρίας το οποίο συνδυάζει το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο της Κουνόπετρας με την εκπληκτική θέα του καθάριου γαλάζιου της θάλασσας του ιονίου
  5. η προσέλκυση επισκεπτών με σκοπό να γνωρίσουν και να μυηθούν στα γνωρίσματα της περιοχής και παράλληλα να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν
  6. ηανάδειξη του δρομικού «κινήματος»

Προσφέρεται για δρομείς αλλά και αρχάριους. Προσδοκούμε στη μαζική παρουσία αθλητών αλλά και μη αθλητών όλων των ηλικιών που θα αγωνιστούν όχι με κίνητρο την διάκριση, αλλά την ψυχαγωγική άθληση και την διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Χρόνος διεξαγωγής: Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 25 Αυγούστου 2019

Χώρος διεξαγωγής: Οι αγώνες και  των 5 κμ και των 10 κμ έχουν εκκίνηση τον χώρο του πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ» .