Στο Αμβούργο 9 έως 11/9 ο αντιδήμαρχος Bαγγέλης Κεκάτος στην Εκθεση Τουρισμού Κρουαζιέρας

Β. Κεκάτος

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Κεφαλονιάς, εκπροσωπούμενος από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Ευάγγελο Κεκάτο, συμμετέχει στη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή Έκθεση Τουρισμού Κρουαζιέρας “Seat-rade Europe” στη Γερμανία, στα πλαίσια της περαιτέρω ενίσχυσης του Νησιού ως σταθερά ανερχόμενου προορισμού Κρουαζιεροπλοίων.

Συγκεκριμένα, ο κ.Κεκάτος, με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα μεταβεί στο Αμβούργο, που από 9 έως και 11 Σεπτεμβρίου 2015 θα διεξαχθεί η διεθνής Εκθεσιακή και Συνεδριακή Εκδήλωση, με κύριο σκοπό τις επαφές με τα Στελέχη των Πολυεθνικών Εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Κρουαζιέρας στην Αδριατική και το Ιόνιο.

Oι Σύμβουλοι Κρουαζιέρας της CTM κ.Κρίση Παλάση και κ.Πάνος Σωτηρίου, με τους οποίους επί 5ετία συνεργάζεται  η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου με επιτυχία στις Seatrade Europe και Miami και ορατά αποτελέσματα με τις προσεγγίσεις Κρουαζιεροπλοίων να υπερβαίνουν τις 100 για τη φετινή χρονιά, έχουν επιμεληθεί της νέας Έκδοσης “Discover Kefalonia Island – The Emerald of the Ionian Sea”, που θα ενισχύσει σημαντικά την παρουσία του Νησιού στην Έκθεση.

Επίσης, η επίσημη συμμετοχή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς – Ιθάκης στην Ένωση Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.) και η ιδιαίτερα επιτυχής επικοινωνιακή πολιτική του Προέδρου Γεώργιου Τζωρτζάτου και των Συνεργατών του, ενισχύει σημαντικά τη διεθνή προβολή των Λιμανιών των δύο Oμηρικών Νησιών.

Επιπλέον, υπενθυμίζοντας ότι η ανάπτυξη και  η λειτουργικά θετική αξιοποίηση του Τουρισμού και στο θέμα της Κρουαζιέρας απαιτεί διαρκείς συνεργασίες με όλους τους εμπλεκόμενους Δημοσίους και Ιδιωτικούς Φορείς, η Δημοτική Αρχή , μέσω της Τουριστικής Επιτροπής θα είναι πάντα αρωγός και πρόθυμη σε κάθε εμπεριστατωμένη πρόταση, ιδέα ή άποψη που θα βελτιώνει το πολλαπλώς ωφέλιμο προς όλους «Τουριστικό προϊόν».

Τέλος, η αύξηση του 7% των αφίξεων από το εξωτερικό κατά το μήνα Αύγουστο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τη στοχευμένη και με ορατό θετικό αποτέλεσμα Τουριστική πολιτική της Δημοτικής Αρχής.