«Στο αντάμωμα των Τεχνών- η ρότα ψυχής δύο εξαίρετων ανθρώπων του λόγου και της Τέχνης»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγκώνας», διοργάνωσε με επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Ο ΚΕΦΑΛΟΣ” την εκδήλωση με τίτλο: «Στο αντάμωμα των τεχνών- η ρότα της ψυχής δύο εξαίρετων ανθρώπων του λόγου και της τέχνης: του εικαστικού Κώστα Ευαγγελάτου και του συγγραφέα Ηλία Τουμασάτου»

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου Παρίση Κουλουμπή και παρουσίαση δραστηριοτήτων του ΠΣ «Αγκώνας» από την φιλόλογο, ραδιοφωνική παραγωγό κα Γιάννα Κουλουμπή μέλος του ΔΣ.

Ακολούθησε περιγραφή και παρουσίαση του εκπαιδευτικού, θεατρολόγου, νομικού και συγγραφέα κ. Ηλία Τουμασάτου από την φιλόλογο Βασιλική Λεγάτου, κάτοχο master συγκριτικής λογοτεχνίας 20ου αιώνα.

Η εποπτική περιγραφή και παρουσίαση του εικαστικού, καλλιτέχνη και ποιητή κ. Κώστα Ευαγγελάτου έγινε από τον δρ. Ιστορίας της Λογοτεχνίας κ. Ηλία Τουμασάτο. Επίσης στο φουαγιέ του Θεάτρου εκτέθηκαν χαρακτηριστικά ζωγραφικά έργα του καλλιτέχνη από τις πρώτες εφηβικές εκθέσεις του στο Αργοστόλι το 1973-74.

Στους τιμώμενους, μετά τις ευχαριστήριες αναφορές τους, επιδόθηκαν έπαινοι επιβράβευσης.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η νέα χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου, η Παιδική Χορωδία της Γαλλικής Σχολής Αργοστολίου, η οποία μεταξύ άλλων συνθέσεων ερμήνευσε το ποίημα του Κώστα Ευαγγελάτου “Ύμνος στην Κεφαλονιά” σε μουσική Νίκου Γαρμπή και η Χορωδία ενηλίκων της Γαλλικής Σχολής Αργοστολίου, με μαέστρο τον Άγγελο Μουρελάτο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκάτος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκος Ανουσάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΕΔΑΚΙ κ. Παναγής Βανδώρος και ο πρόεδρος ΕΔΑΚΙ κ. Διονύσης Κοκόσης καθώς και πολλοί εκπρόσωποι της κοινωνικής ζωής, της επιστήμης, των τεχνών και των μέσων ενημέρωσης του νησιού.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε κέρασμα στο φουαγιέ του θεάτρου.