Στο ..περίμενε πάντα η πλωτή εξέδρα για τα κότερα στο Φισκάρδο!

Η πλωτή εξέδρα στο Φισκάρδο, χρόνια ταλαιπωρεί το πλέον κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο της Κεφαλονιάς, παγκοσμίου φήμης και πόλος έλξης διάσημων και μη, που κάθε χρόνο υποδέχεται το μεγαλύτερο αριθμό ιδιωτικών και τουριστικών-επαγγελματικών γιωτ στο Νησί μας!

Οι τοπικές Αρχές και Υπηρεσίες δεν έχουν ακόμα καταφέρει να νομιμοποιήσουν το πλέον απαραίτητο “ΕΡΓΑΛΕΙΟ” της τουριστικής περιόδου της περιοχής, με αποτέλεσμα, φέτος να έρχονται τα πολυτελέστατα γιωτ και θαλημηγοί, να μην έχουν χώρο για ελλιμενισμό, να κάνουν …”όπισθεν” και να φεύγουν για …λιμάνια άλλα!

Από πρόπερσι τον Αύγουστο (2/9/2015) το Λιμενικό Ταμείο, επί προεδρίας Γιώργου Τζωρτζάτου είχε καταφέρει και είχε …ξεμπλοκάρει την εγκατάσταση της πλωτής εξέδρας, ο οποίος με τους σωστούς χειρισμούς και παρεμβάσεις, κατάφερε να την εντάξει σε μία από τις πέντε πλωτές εξέδρες που αδειοδοτήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Λιμένων-Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.

Η Γ. Γραμματεία τον Σεπτέμβρη του 2015 έδωσε άδεια:

  •  Για τοποθέτηση πλωτής εξέδρας εποχιακής χρήσης μέχρι 6 μηνών ανά έτος, εντός της θαλάσσιας ζώνης του Λιμένα Φισκάρδου, στη Κεφαλονιά για λογαριασμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλληνίας.
  • Για τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, χωρίς επέμβαση στον αιγιαλό, εποχιακής χρήσης στη θέση «Σκάλα» Ουρανούπολης Χαλκιδικής, για εξυπηρέτηση θαλασσίων μέσων αναψυχής, κατόπιν αιτήσεως του κ. Μπόγρη Κωνσταντίνου.
  •  Για τοποθέτηση πλωτής εξέδρας για εποχιακή χρήση στον Κόρφο Κορινθίας.
  •  Για τοποθέτηση δύο πλωτών εξεδρών εποχιακής χρήσης στο Ποτό Θάσος για λογαριασμό του ξενοδοχείου «ALEXANDRA BEACH».

Φέτος, μέχρι στιγμής, το θέμα της πλωτής εξέδρας είναι στον «αέρα» και οι Ρισιάνοι, σύμφωνα με μαρτυρίες επαγγελματιών και κατοίκων της περιοχής, είναι ανάστατοι, και πιστεύουν ότι θα επηρεάσει την Τοπική Αγορά της φετινής τουριστικής περιόδου στα μέγιστα, αναμένοντας από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς να λύσουν το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Ωστόσο, χθες εγκρίθηκε η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας έξω από το Λιμάνι της Ναυπάκτου, ενώ αναμένεται η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για την κατασκευή πεζογέφυρας στην παραλία του Γρίμποβου.

Το ΚΑΣ συνεδρίασε στις 27/6/2017 και συζητήθηκαν δύο αιτήματα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου (ΔΛΤΝ), η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας εποχικής χρήσης στον Λιμένα Ναυπάκτου και η κατασκευή πεζογέφυρας στην παραλία Γριμπόβου.

Για το θέμα της πεζογέφυρας παραστάθηκαν για να αντιλέξουν τρεις δικηγόροι, οι οποίοι εκπροσωπούσαν κατοίκους με κατοικίες όμορες του έργου, όπως και καταγγέλλοντες.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΚΑΣ εγκρίθηκε η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας εποχικής χρήσης έξω από το Λιμάνι της Ναυπάκτου, ενώ για το θέμα της πεζογέφυρας θα προηγηθεί αυτοψία από τριμελή επιτροπή που θα ορίζει το ΚΑΣ πριν ληφθεί απόφαση. Σημειώνεται ότι για την πεζογέφυρα θα γνωμοδοτήσει και το κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

Η πλωτή εξέδρα του Φισκάρδου είναι ακόμα στο …περίμενε…