«Στο πόδι» η Πολιτική Προστασία. «Κατέβηκαν» τα βουνά στα Βλαχάτα και στον Αγκώνα

Σε επιφυλακή είναι συνεχώς από χθες τα χαράματα η Πολιτική Προστγασία της Περιφερειακής Ενότητας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα νέα συμβάντα που προέκυψαν από τις νέες έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες.
Οι νέες βραχοπτώσεις «κατέβασαν τα βουνά» στα Βλαχάτα και στον Αγκώνα ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και στα Σβορωνάτα. Ωστόσο μετά την επέμβαση του ανθρώπινου δυναμικού και των μηχανημάτων της Πε.Εν. ανοίχθηκαν γρήγορα οι δρόμοι και η κυκλοφορία διεξηγετο με μικρο προβλήματα.
Oπως είπε χθες βράδι στον «Η» ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, η προγραμματισμένη επιφυλακή της Πε. Εν. θα διαρκέσει μέχρι και αύριο Κυριακή τουλάχιστον, καθώς ο καιρός είναι ασταθής και μπορεί να υπάρξει επιδείνωση.
Προληπτικά και για παν ενδεχόμενο υπάρχουν συνεχώς μηχανήματα της Πε. Εν. στη Σκάλα (Λιμένια), στα Σβορωνάτα, στα Βλαχάτα, στον Καραβόμυλο, στην Αγία Ευφημία και στα Διβαράτα.
* Στα Βλαχάτα
Πτώση αδρανή υλικών και λάσπης στο κεντρικό δρόμο των Βλαχάτων χθες το πρωϊ έκλεισε για αρκετή ώρα την κυκλοφορία των οχημάτων, απεκλείοντας το χωριό, λόγω της χθεσινής βροχόπτωσης στην περιοχή.
Το ρέμα των Βλαχάτων “έπεσε” μέσα στο δρόμο, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα.
Αμεση η επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας, υπό την καθοδήγηση του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας κ. Βαγγέλη Ανδρεάτου που βρέθηκε αμέσως στο σημείο, και της Τροχαίας που θύμιζε την κυκλοφορία των οχημάτων.
Μηχανήματα της Περ. Ενότητας και ιδιωτών δούλεψαν με ταχύτατους ρυθμούς για τον καθαρισμό του δρόμου και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.
Το θέμα της “πτώσης” του ρέματος των Βλαχάτων στο χωριό, είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο, που γίνεται σε κάθε έντονη βροχόπτωση και σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάτο, οφείλεται στην υπερβόσκηση της περιοχής και είναι αναγκαίο να γίνουν τα κατάλληλα έργα πρόληψης.

* Στον Αγκώνα
Κατολίσθηση βράχων και αδρανών υλικών από το παρακείμενο βουνό, λόγω βροχόπτωσης, είχαμε χθες το πρωϊ στα Διβαράτα, στη διασταύρωση Σινιόρι προς Αγκώνα, με αποτέλεσμα να κλείσει για μία ώρα ο δρόμος.
Στο σημείο, μετά από ενημέρωση πολιτών, μετέβη η Αστυνομία και ενημερώθηκε από την Περιφέρεια μηχάνημα ιδιώτη να μεταφέρει τα βράχια και τα χώματα και να ανοίξει το δρόμο.
Η αποκατάσταση έγινε γρήγορα και ελευθερώθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

ΔΔ.-

Παν. Δρακουλόγκωνας
Παν. Δρακουλόγκωνας

dibarata-3

Φωτό από τις χθεσινές κατολισθήσης στον Αγκωνά
Φωτό από τις χθεσινές κατολισθήσης στον Αγκώνα