Στο Ρίο πάνε την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Πτέρυγας Βεργωτή

Γερ. Βεργωτής

Σαν «βόμβα» έπεσε στην τοπική κοινωνία του Νησιού μας η μεταφορά στο Ρίο της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας της «Νέας Πτέρυγας Βεργωτή» του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς που σχεδιάζει το Υπουργείο Υγείας!

Το «σκεπτικό» του Υπουργείου για την μεταφορά της Μονάδας είναι ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει στην Κεφαλονιά, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η «Νέα Πτέρυγα Βεργωτή» ανηγέρθη και εξοπλίστηκε από το «Ιδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή» με χρήματα που άφησαν γι’ αυτό το σκοπό οι Μεγάλοι Ευεργέτες του Νησιού μας και με στόχο να λειτουργήσει πλήρως με την φροντίδα και ευθύνη του Υπουργείου Υγείας.

Πάραυτα, η ηγεσία του Υπουργείου σχεδιάζει την «μετακόμιση» της Μονάδας στο Ρίο, φέρνοντας μεγάλες αντιδράσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, πρόκειται να διεκδικήσει την παραμονή της στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με τις επιθυμίες των Διαθετών!

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο πρόεδρος του «Ιδρύματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή» Γεράσιμος Βεργωτής και τα μέλη του Δ.Σ., πρόκειται να δώσουν αύριο συνέντευξη Τύπου, για να ενημερώσουν την κοινωνία της Κεφαλονιάς τι σχεδιάζει το Υπουργείο Υγείας εις βάρος της, αλλά και σε τι πλαίσιο θα κινηθεί το Δ.Σ. για την προάσπιση του Κληροδοτήματος!

Μία από τις κλίνες με τον εξοπλισμό της, της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας της «Νέας Πτέρυγας Βεργωτή»