Συγχαρητήρια επιστολή της Γυμναστικής Εταιρείας Κεφαλληνίας

Θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να συγχαρούμε όλους τους Ελληνες αθλητές και αθλήτριες που αγωνίστηκαν στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο για τη σπουδαία τους εμφάνιση. H κατάκτηση 6 μεταλλίων (3 χρυσά, 2 αργυρά και 1 χάλκινο), ανέβασε την Ελλάδα στην 5η θέση στον πίνακα των μεταλλίων, μπροστά από υπερδυνάμεις του Ευρωπαϊκού στίβου. Οι επιτυχίες των αθλητών μας έδωσαν σε όλους τους Ελληνες μεγάλη χαρά σε μια χρονική στιγμή που το είχαμε τόσο ανάγκη μετά την εθνική τραγωδία των καταστροφικών πυρκαγιών.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν φυσικά και οι προπονητές των αθλητών, οι Εθνικοί και Ομοσπονδιακοί προπονητές, η Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, καθώς και όλοι όσοι συνέβαλαν για να φτάσει ο Ελληνικός στίβος σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Ως διοργανωτές των αγώνων στίβου ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ, οι επιτυχίες στο Πανευρωπαϊκό είχαν για εμάς και άλλη μια προέκταση: Τα 3 μετάλλια, 2 χρυσά και 1 χάλκινο, ήρθαν από αθλητές που αγωνίστηκαν στα ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2018, τον Μάιο, στο Ληξούρι Κεφαλονιάς.

Η Βούλα Παπαχρήστου, ο Μίλτος Τεντόγλου και ο Δημήτρης Τσιάμης τίμησαν με την παρουσία τους τους αγώνες και το νησί μας, δίνοντας την ευκαιρία στο φίλαθλο κόσμο, στη νεολαία και σε μικρά παιδιά να τους δουν να αγωνίζονται από κοντά, να τους γνωρίσουν και να φωτογραφηθούν μαζί τους. Μπορεί να πει κανείς ότι η Κεφαλονιά και τα Βεργώτεια αποτέλεσαν την αγωνιστική αφετηρία της πετυχημένης χρονιάς για την ομάδα του σπουδαίου προπονητή Γιώργου Πομάσκι!

Οι επιτυχίες τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δίνουν κύρος στα Βεργώτεια και ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο σε εμάς να προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε τους αγώνες, τις εγκαταστάσεις και τον στίβο της Κεφαλονιάς γενικότερα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά όλους τους Ελληνες αθλητές και αθλήτριες για τις στιγμές που μας χάρισαν και να τους ευχηθούμε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον!

Εκ μέρους της Διοίκησης, των προπονητών και των αθλητών της Γυμναστικής Εταιρείας Κεφαλληνίας,

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Μεταξάς

Ο Γραμματέας

Νίκος Αγγελόπουλος