Συλλεκτική McLaren 650 Spider. Θα κατασκευαστούν μόλις 50 αυτοκίνητα με την τιμή τους να αγγίζει τα 350.000 ευρώ

Η McLaren του Newport Beach δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες για την περιορισμένης παραγωγής McLaren 650S Spider Can-Am. Στην νέα McLaren δόθηκε το όνομα Can-Am προς τιμήν του πρωταθλήματος Can-Am (Canadian – American), όπου συμμετείχαν πρωτότυπα αυτοκίνητα χωρίς περιορισμούς ισχύος και βάρους, σε δύο αγώνες στον Καναδά και τέσσερις στις ΗΠΑ. Σε αυτό το πρωτάθλημα η McLaren κατόρθωσε να κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα.

Έτσι λοιπόν η McLaren αποφάσισε να δημιούργησει την 650S Spider Can-Am για να γιορτάσει την 50ή επέτειο του θρυλικού πρωταθλήματος, με την McLaren Special Operations (MSO) να υλοποιεί το project. Στην 650S Spider έχει τοποθετηθεί μια σκληρή οροφή κατασκευασμένη από ανθρακονήματα, ενώ από το ίδιο υλικό είναι κατασκευασμένα το καπό, ο πίσω νέας σχεδίασης προφυλακτήρας, αλλά και το εμπρός spoiler.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά μέρη τώρα, δεν υπάρχουν αλλαγές, μιας και υπάρχει ο 8κυλινδρος κινητήρας με τις δυο τουρμπίνες, με τη συνολική απόδοση να αγγίζει τα 650 άλογα. Το 0-100 χλμ/ώρα έρχεται σε 3 δλ., ενώ η τελική σταματάει στα 329 χλμ/ώρα. Αυτό που είναι διαφορετικό στην 650S Spider είναι οι νέοι τροχοί, αλλά και τα κεραμικά φρένα.

Η McLaren θα κατασκευάσει μόλις 50 αυτοκίνητα, με την τιμή τους να αγγίζει τα 350.000 ευρώ, με την εμπορική διάθεση του μοντέλου να έχει οριστεί για την άνοιξη του 2016.

m5m2m3m4

 

(autotriti.gr)