Συλλυπητήρια για την Σπυριδούλα Βαβάση

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης για την απώλεια της Σπυριδούλας Βαβάση, το οποίο αναφέρει:

Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ.και το προσωπικό του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας & Ιθάκης εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για την απώλεια της εκλεκτής και αγαπημένης δασκάλας, Σπυριδούλας Βαβάση, μητέρας του Διευθυντή του Επιμελητηρίου μας, Νεκτάριου Βαβάση.

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους της.

Ο Πρόεδρος,
Σταύρος Σπαθής

Επίσης, συλλυπητήρια επιστολή για την απώλεια της συνταξιούχου εκπαιδευτικού Σπυριδούλα Σιμωτά-Βαβάση, π. Προϊσταμένη της Α’βαθμιας Εκπαίδευσης εξέδωσε ο Γιώργος Αλεξανδράτος, Αναπληρωτής Οργανωτικός Συντονιστής του 2ου ΠΕΚΕΣ Ιονίων Νήσων, Δάσκαλος, π. Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου, π. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων, π. Εντεταλμένος Λέκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η επιστολή αναφέρει:

Αγαπημένη μου συνάδελφε Σπυριδούλα,

σας γνώρισα το 1986, έτος κατά το οποίο διατελούσατε σε θέση Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας και Ιθάκης.Με συγκίνηση θυμάμαι ότι ορκίστηκα ως νεοδιόριστος δάσκαλος ενώπιον σας. Υπηρετήσατε την εκπαίδευση  με ξεχωριστό ήθος, αξίες και οράματα. Μπολιάσατε  την εκπαίδευση του τόπου μας με πρωτοποριακές για την εποχή ιδέες και αρχές, διαγράφοντας πανθομολογουμένως μία εξαιρετική υπηρεσιακή πορεία.

Αναχωρείτε, αφήνοντας σε όλους μας, οικείους, φίλους και συναδέρφους σας, ένα μεγάλο κενό.Παράλληλα όμως αφήνετε στην εκπαίδευση το λαμπρό αποτύπωμά σας και στην κοινωνία τα τρία εκλεκτά παιδιά σας με τις εξαιρετικές οικογένειες τους.

Αφήνετε δε μέσα μας μνήμη και ευγνωμοσύνη αιώνια, αξιότιμη Προϊσταμένη, αγαπημένη Συνάδελφε και σεβαστή μας Δασκάλα.

Καλό παράδεισο!

Γιώργος Αλεξανδράτος