«Συμβίωση» ανθρώπων και άγριων ζώων…

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

(Αξέχαστες Ελληνικές Πολιτικές φυσιογνωμίες)

Εάν έχετε ισχυρή μνήμη, δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε και να εντοπίσετε αυτούς τους διακεκριμένους αθλητές …«του είδους». Οι περισσότεροι ανήκουν στο πάλαι ποτέ (ξε)κίνημα της «Αλλαγής».

  • Σημαιοφόρος θεωρείται ο Κωστάκης ο Λαλιώτης. Αυτή η φαιά αλώπηξ του Ταϋγετου! (Η γαλή μας είναι των Ιμαλαϊων). Αυτή επί πολλά χρόνια -ως πρωτοκλασσάτη Πασοκτζού-, έπιασε Υπουργείο και συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της Χώρας και αποδεδειγμένα εθριάμβευσε! Κατόρθωσε να κατασπαράξει πολλάς όρνιθας, κόνικλους, ακόμη και αμνούς, χωρίς ..ποτέ να την αντιληφθούν οι νοικοκυραίοι και οι βουκόλοι! Ηταν άπιαστη, παμπόνηρη και πρόσεχε πολύ πότε πρέπει και πόσο να ουρλιάζει… Μετά, απεσύρθη εγκαίρως εις την φωλέαν, παρηλλαγμένην κρύπτην της, παράμένουσα άλαλη, ώστε να απολαμβάνει ηρέμως την λείαν της και να σώσει την ζωήν της! Πέραν απ’ αυτήν, αν θέλει κανείς να θαυμάσει πολιτικούς, μπορεί να υπολογίσει σε: Την αναφερθείσα αλώπεκα ως καθοδηγητήν και άνθρωπον των πολλών έργων…
  • Τον Θόδωρα τον Πάγκαλο: Tον λαλίστατο και απρόβλεπτο που προ ετών διεπίστωσε ισχυρούς πνέοντες ανέμους στο Αιγαίο. Εκείνον που είχε το θάρρος να δηλώσει στους Ελληνες πως «Μαζί τα φάγαμε». Εκείνον που φρόντισε τον Οτσαλάν και του γλίτωσε τη ζωή, παραδίδοντας τον με ασφάλεια στους Τούρκους…
  • Τον George, τον Παπατζή, αυτόν τον ευφυή, τιμήσαντα επαξίως τον πατέρα του, που έσωσε την Ελλάδα, από τη οικονομική καταστροφή. Και όμως βρίσκονται -φίλοι μου-, κάποιοι άνθρωποι που τον θεωρούν φαυλότατον και ολίγον προδότη…
  • Δεκάδες άλλοι Υπουργοί και συνεργάτες αυτών τυγχάνουν περίπου της αυτής αξίας και φήμης όπως οι αναφερθέντες. Ο μόνος -μέχρι στιγμής-, που πλήρωσε τη νύφη (τον αυτοκρατορικό γάμο του εις Παρισίους, είναι ο Ακης (μας), ο παρ’ ολίγον πρωθυπουργός της Χώρας! Κάθισε πολλά χρόνια στη φυλακή …για οικονομικές παρατυπίες. πετυχε την αποφυλάκισή του, αφού εξασφάλισε από έρανο φίλων , 200 χιλ. Ε, ως εγγύησιν, σύμφωνα με αξίωση της Δικαιοσύνης!
  • Αυτός πάλι που ενδεχομένως να έχει κάποια διαδικασία με την δικαιοσύνη, είναι ο Γιάννος (με δύο ν) Παπαντωνίου, αυτός που διαφήμιζε τις πανάκριβες …κάλτσες του. Διετέλεσεν Υπουργός Αμύνης μας και μας δόξασε! Να δούμε τι του επιφύλασσε η τύχη του. Αν, δηλαδή, θα είναι παρόμοια του Ακη!
  • Σύγχρονος ο σημερινός Πρωθυπουργός μας, διακρίνεται εις την Παγκόσμιαν Πολιτικήν σκηνή ως ο πλέον πολύπλοκος συνθέτης παραμυθιών που απευθύνονται και αφομιώνονται ιδιαίτερα στις Χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου!
  • Και όμως όλοι αυτοί και οι άλλοι εθνοπατέρες την βγάζουν καθαράν! Οχι μόνον -μέχρι στιγμής-, που δεν έχουν τσιμπηθεί από την δικαιοσύνη-, αλλά προστατεύονται και τυγχάνουν του θαυμασμού πολλών διαβιούντων εις το Ελλαδιστάν.
  • Φώφη μας θα σου συνιστούσα να περιορίσεις ολίγον τας εκ του στόματος εκπυρσοκροτήσεις σου εις βάρος της Ν.Δ. Πρόσεξε τις κινήσεις σου που αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να μην καταφέρεις να την απογυμνώσεις. Ιδιαίτερα τώρα που έχεις και τη συμμετοχή του ΓΑΠ, που είναι ιστορικό και μεγάλο Ελληνικό Πολιτικό Κεφάλαιο!

ΥΓ.

Η αλώπηξ της Ερήμου, ο Γερμανός Στρατάρχης Ρόμελ, του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, είχε άδοξο και θλιβερό τέλος, πράγμα που δεν του άξιζε, αφού δόξασε επί πολύ την Πατρίδα του και έτυχε πάμπολλων παρασήμων, ως εκ των πλέον αξιόλογων στρατηγικών φυσιογνωμιών!