Συμμετοχή σε εορτασμούς για την Ενωση των Επτανήσων από την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά συμμετείχε ενεργά φέτος δίνοντας δυναμικό «παρών» στους εορτασμούς της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα όλες αυτές τις ημέρες, σε πληθώρα δράσεων και εκδηλώσεων. Η Αδελφότητα και το νέο της Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκονται σε συνεχή διάλογο και επικοινωνία με τα συντοπίτικα σωματεία και του φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με βαθιά πίστη στην ανάγκη συνεργασίας των Επτανησιακών Πολιτιστικών Συλλόγων.

21 ΜΑΪΟΥ – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Στα πλαίσια των εορτασμών της ημέρας, η Έφορος, Αφροδίτη Ζαμπέλη κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Ριζοσπαστών, έργο του Κεφαλονίτη γλύπτη Γεωργίου Μπονάνου, το οποίο ανεγέρθηκε από την Αδελφότητα το 1933 έπειτα από τη Δοξολογία για τους πεσόντες υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.

19 ΜΑΪΟΥ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η Αδελφότητα συμμετείχε στην κατάθεση στεφάνου από την Ομοσπονδία Κεφαλληνιακών και Ιθακησιακών Σωματείων, την οποία και ευχαριστεί για την πρόσκληση συμμετοχής στην εκδήλωση. Ο Αντιπρόεδρος, Ορέστης Καππάτος, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ άγημα της Αδελφότητας με παραδοσιακές φορεσιές τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση. Παρέστησαν ακόμη ο Γενικός Γραμματέας, Ευαγγελινός Μιχελής και η Υπεύθυνη Γυναικών, Άννα Παρίση.

18 ΜΑΪΟΥ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ

Σε μια εξαιρετική εκδήλωση κατάμεστη από κόσμο παρέστη εκ μέρους της Αδελφότητας η Υπεύθυνη Γυναικών, Σταματία Καρλή. Συγχαρητήρια αξίζουν στην Ένωση Κεφαλλήνων Κηφισίας, στον Πρόεδρο Διονύσιο Κεκάτο, στον κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης και Γενικό Γραμματέα του Δήμου Κηφισιάς, Γεώργιο Κοκκόλη, καθώς και σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

19 ΜΑΪΟΥ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ “ΤΑ ΙΟΝΙΑ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ

Σε μία ακόμη πολύ όμορφη εκδήλωση το πρωί της Κυριακής, όπου οργανωτικό ρόλο είχε και το μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου και Υπεύθυνη Γυναικών, Σταματία Καρλή, η χορωδία και το χορευτικό μάς ταξίδεψαν στην πατρώα γη και στα χρόνια των Ριζοσπαστών. Στην εκδήλωση παρέστη και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Αδελφότητας, Μανώλης Παπαθεοδωράτος. Συγχαρητήρια αξίζουν στα Διοικητικά Συμβούλια και των δύο Συλλόγων, καθώς και σε όλους όσοι συνέβαλαν στη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

19 ΜΑΪΟΥ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ

Ακόμη μία υψηλής ποιότητας εκδήλωση από την Επτανησιακή Συνομοσπονδία, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσού». Τον πανηγυρικό της επετείου της Ένωσης εκφώνησε ο Υποστράτηγος και διδάκτορας Ιστορίας, Νίκος Κουρκουμέλης, ενώ παρουσιάστηκαν και καλλιτεχνικά επτανησιακά σχήματα. Στην εκδήλωση εκπροσώπησαν την Αδελφότητα ο Αναπληρωτής Έφορος, Νίκος Μενεγάτος και η Υπεύθυνη Γυναικών, Σταματία Καρλή.

20 ΜΑΪΟΥ – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου διοργανώθηκε από τη Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Αργοστολίου στο Δημοτικό Θέατρο «ο Κέφαλος» συναυλία της χορωδίας της ΕΡΤ, η οποία άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Την Αδελφότητα εκπροσώπησε η Έφορος, Αφροδίτη Ζαμπέλη.