Συμπαράσταση της ΑΔΕΔΥ στους υπαλήλλους του ΓΝΚ

Από το Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς-Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας  του Σωματείου Υπαλλήλων του Γ.Ν.Κ., την Πέμπτη 2-11-2023 στις 10:30 π.μ. στον προαύλιο χώρο του Γ.Ν. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς στα πλαίσια της Πανυγειονομικής-Πανελλαδικής Απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ, με βασικό αίτημα  τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων επικουρικών και ΟΑΕΔ στο ΕΣΥ.

Πρόκειται για συναδέλφους που ρίχτηκαν στη μάχη του υποστελεχωμένου Εθνικού Συστήματος Υγείας , χωρίς καν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, χωρίς να καλύπτουν ούτε το ένα χιλιοστό των τραγικά μεγάλων κενών στη δημόσια Υγεία.  Βρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή,  είτε ως διοικητικοί είτε ως οδηγοί είτε στα τηλεφωνικά κέντρα είτε ως μέλη των Κινητών Ομάδων, ακόμα και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε άλλα μέρη της χώρας. Με όλους τους τρόπους, μέρα-νύχτα, από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα, έδωσαν την μάχη αψηφώντας ακόμη και την προσωπική τους υγεία και ασφάλεια, προκειμένου να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

Σήμερα σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας,  ότι «..για το διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό δεν είναι σίγουρο ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους στο τέλος του χρόνου…» ουσιαστικά δρομολογείται η απόλυσή τους, με ότι αυτό σημαίνει για τους ίδιους αλλά και την ομαλή λειτουργία των Νοσοκομείων και ιδιαίτερα του Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου,  αφού οι μισές σχεδόν οργανικές θέσεις του καλύπτονται από αυτούς τους συμβασιούχους εργαζόμενους.

Απαιτούμε:

  • Καλύτερες συνθήκες περίθαλψης των κατοίκων των νησιών μας, με τη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων, επικουρικών και ΟΑΕΔ ώστε να παρέχεται σταθερή και συνεχής υγειονομική δημόσια και δωρεάν κάλυψη για τους οι ασθενείς.
  • Προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών, εργαστηριακών, τεχνικών και διοικητικών.
  • Μονιμοποίηση και μόνιμη πρόσληψη προσωπικού φύλαξης, εστίασης, καθαριότητας και εκδίωξη των εργολάβων από τα νοσοκομεία.
  • Ένταξη όλων των ειδικοτήτων των εργαζομένων της δημόσιας υγείας-πρόνοιας, στη χορήγηση αυξημένου επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας καθώς και στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Λειτουργία της ΜΕΘ και της Ψυχιατρικής Κλινικής στο Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου
  • Λειτουργία της Αιμοδοσίας με γιατρό Αιματολόγο και όλων των κλινικών του Γ.Ν.Κ. με ασφάλεια.
  • Ενίσχυση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ, του «Μαντζαβινάτειου» και των Κέντρων Υγείας Σάμης και Ιθάκης με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό.

Αργοστόλι  31/10 /2023

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς-Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ