Συνάντηση Ένωσης Αστυνομικών με τον Αστυνομικό δ/ντή Χρ. Μαζαρακιώτη

Από την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλονιάς κ. Μαζαρακιώτη Χρήστο πραγματοποίησε η ένωση μας. Συζητήθηκαν υπηρεσιακά θέματα με γνώμονα όπως πάντα για την ομαλή και αρμονική λειτουργία των υπηρεσιών, λαμβανομένου υπόψη υπηρεσιακών αλλά και ιδίως των κοινωνικών κριτηρίων.

Μείζον θέμα και για φέτος είναι η στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών. Αλλη μια τουριστική περίοδος η τοπική αστυνομία καλείται να καλύψει εκτεταμένες υπηρεσιακές ανάγκες (Αεροδρόμιο, ενίσχυση κυρίως περιφερειακών τμημάτων, περιπολίες κ.ά.) με αρκετά ελαττωμένο προσωπικό. (μειωμένη 30%-35% η παρούσα δύναμη από την προβλεπόμενη οργανική).

Και η Ενωση μας θα ζητήσει να ενισχυθεί η αστυνομία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης για την τουριστική σεζόν, ώστε να καλυφτούν οι υπηρεσιακές ανάγκες από ενισχυτικές δυνάμεις και όχι από την ελαστικότητα και την εξάντληση του εναπομείναντος τοπικού αστυνομικού προσωπικού, θέμα το οποίο η ένωση μας θα παρακολουθήσει επισταμένως. Προβλέπεται μάλιστα και άλλη μείωση του προσωπικού των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών με τις φωτεινές μεταθέσεις. Σίγουρα το 2018 δεν θα είναι 2017.

Ο πρόεδρος

Κων/νος Γρηγορόπουλος

Ο Γραμματέας

Δημήτριος Πασχάκης

Φωτό από τη συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών με τον Αστυνομικό δ/ντή Χρήστο Μαζαρακιώτη