Συνάντηση για την τύχη του ΤΗΜΟ στο Υπουργείο Παιδείας

Πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας με τον υφυπουργό Βασίλη Διγαλάκη, στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής του Νομού Παναγής Καππάτος ο δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσίβελης, ο περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Γαλιατσάτος και ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Αραβαντινός, για την επαναλειτουργία του ΤΗΜΟ Ληξουρίου.

Τους φοιτητές εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Κολυδάς και η αντιπρόεδρος Νίκη Σκουμπούρη.

Ο υφυπουργός άκουσε με προσοχή τα αιτήματα που του έθεσαν όλοι οι παριστάμενοι και ενημερώθηκε πλήρως για την κατάσταση  που επικρατεί τώρα στο Τμήμα Τεχνολογίας Ηχου.

Στον υφυπουργό μεταφέρθηκε το αίτημα για την επαναλειτουργία του Τμήματος στο Ληξούρι και παράλληλα του εκφράστηκαν οι ανησυχίες σχετικά με τη στάση της Πρυτανείας και του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ο υφυπουργός είπε ότι πλέον για την τύχη των Τμημάτων θα αποφασίσει Ανεξάρτητη Αρχή, η οποία έχει δημιουργηθεί και έδειξε να καταλαβαίνει πλήρως ότι είναι ένα αίτημα δίκαιο το οποίο πρέπει να τύχει ανάλογης μεταχείρισης, αφού τα στοιχεία του κατατέθηκαν, τόσο με φωτογραφικό υλικό από τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του Τμήματος Τεχνολογίας Ηχου, όσο και από τις αξιολογήσεις οι οποίες είχαν γίνει στο παρελθόν, είναι αδιάσειστα και έδειξε να τα λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη.


Βουλευτής: Tα επιχειρήματα μας για το ΤΗΜΟ


Πραγματοποιήθηκε  (4/12) συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη, αρμόδιο για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης.

Αντικείμενο της συζήτησής μας ήταν το αίτημα για διατήρηση Αλογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων (ΤΗΜΟ) του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Ληξούρι. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ληξουρίου κ. Γιώργος Κατσιβέλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδων Γαλιατσάτος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ληξουρίου κ. Διονύσης Αραβαντινός καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος, οι οποίοι ταξίδεψαν από την Κεφαλονιά.

Εξηγήσαμε στον κ. Διγαλάκη τους λόγους για τους οποίους το ΤΗΜΟ δεν πρέπει να κλείσει, αλλά να συνεχίσει να λειτουργεί στο Ληξούρι:

  • n Το Τμήμα λειτουργεί επί 16 χρόνια με μεγάλη επιτυχία.
  • n Το 95% των αποφοίτων του Τμήματος μπόρεσαν να βρουν εργασία στο αντικείμενο των σπουδών τους.
  • n Οι κτιριακές εγκαταστάσεις στο Ληξούρι είναι ιδανικές για φιλοξενία πανεπιστημιακού τμήματος και ο υπάρχων εξοπλισμός σύγχρονος και πλήρης.

Ως εκ τούτου η απόφαση για κλείσιμο του τμήματος από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ήταν μια άστοχη ενέργεια ενώ είναι κοινώς παραδεκτό ότι το Τμήμα Εθνομουσικολογίας δεν έχει τις ίδιες προϋποθέσεις επιτυχίας.

Έχοντας υπόψη το γεγονός πως το  αίτημα διατήρησης του Τμήματος ΤΗΜΟ στο Ληξούρι είναι τεκμηριωμένο και πρέπει να στηριχθεί, η προσπάθειά μας στο πλαίσιο του σκοπού αυτού θα συνεχιστεί.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης