Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Ρόδη Κράτσα

Διαδοχικές συναντήσεις είχε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί με τέσσερις υποψήφιους περιφερειάρχες, υποστηριζόμενους από τη Νέα Δημοκρατία, ενόψει και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ. Στόχος της Πειραιώς είναι να εκλεγούν υποψήφιοι με τη στήριξη της, στις 12 από τις συνολικά 13.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Γιώργο Πατούλη, υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, την Ρόδη Κράτσα, υποψήφια περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και, όπως σημειώνεται στο ενημερωτικό σημείωμα, με τη «νεότερη γενιά των στελεχών της ΝΔ που δοκιμάζονται για πρώτη φορά για ένα τέτοιο αξίωμα και επικράτησαν όλων των αντιπάλων τους στο πρώτο γύρο: τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριο Φαρμάκης, και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό».

Είναι οι μοναδικές 4 περιφέρειες που οι υποψήφιοι που υποστηρίζονται από την ΝΔ έχουν αντίπαλο υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού στις υπόλοιπες, οι υποψήφιοι της ΝΔ, είτε έχουν εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, είτε αντιμετωπίζουν αντάρτες προερχόμενους από την γαλάζια παράταξη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφού συνεχάρη τους τέσσερις υποψήφιους περιφερειάρχες, τους εξέφρασε την πλήρη στήριξή του ενόψει του δεύτερου γύρου της προσεχούς Κυριακής, και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και οι τέσσερις θα κερδίσουν τις περιφέρειες που διεκδικούν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη μεγάλη σημασία που προσδίδει στη συνεργασία μαζί τους «για την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου της ΝΔ, με τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών στις εθνικές εκλογές, τις οποίες εξαναγκάστηκε να προκηρύξει ο κ. Τσίπρας μετά την ήττα του κόμματός του».

Κυριάκος Μητσοτάκης-Ρόδη Κράτσα