Συνάντηση Ν. Μαραβέγια με Γ. Στύλιο

Στο πλαίσιο των επαφών μου με κυβερνητικά στελέχη επισκέφθηκα τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Στύλιο και του ανέλυσα τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης και ειδικότερα των κτηνοτρόφων. Ο κ. Υφυπουργός με διαβεβαίωσε ότι επισπεύδεται το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη για άμεση επιδότηση των λιπασμάτων και των ζωοτροφών πέρα από τη μείωση του ΦΠΑ. Επιπλέον μου παρουσίασε την πρόοδο και τις δυσκολίες των Προγραμμάτων Αγροτικής Αναπτυξης στα νησιά μας.

  • Στη συνέντευξη μου στη RealNews μιλάω για την απήχηση του συλλογικού βιβλίου «Η Ελλάδα στη Μεσόγειο» στο δημόσιο διάλογο. Επιπλέον, απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογραφου κ. Νικολόπουλου αναφέρομαι στις δυσκολίες, αλλά και τις επιτυχίες μου στη διάρκεια της θητείας μου ως Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και στη σημασία των αναγορεύσεων πολύ σημαντικών ξένων προσωπικοτητων που πραγματοποιήσαμε στη διάρκεια της Αντιπρυτανείας μου. Τέλος εξηγώ τους λόγους της μεγαλύτερης αντοχής της ελληνικής οικονομίας μπροστά στην σημερινη ενεργειακή και την επισιτιστική κρίση σε σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
  • Πόσο αντέχει η ελληνική οικονοµία; Τα πρόσφατα στοιχεία για την ελληνική οικονοµία δείχνουν µια αξιοσηµείωτη ανθεκτικότητα και αναπτυξιακή δυναµική σε αντίθεση µε τις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης.

Ολόκληρο το άρθρο μου από το περιοδικό του ΟΕΕ “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ” εδώ [https://bit.ly/3fHy84u]

(Napoleon Maravegias/FB)