Συνάντηση Σταύρου Σπάθη- Γιώργου Καμίνη στο ΕΒΕΚΙ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε προχθές Δευτέρα, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας Ιθάκης, μεταξύ του Προέδρου κ. Σταύρου Σπαθή και του κ. Γιώργου Καμίνη, ο οποίος βρίσκεται στη Κεφαλονιά, ως επικεφαλής κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής, με σκοπό την αποτίμηση της κατάστασης στα νησιά, συνοδευόμενος από τον κ. Παναγιώτη Καρκατσούλη και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Ο κ. Σπαθής περιέγραψε διεξοδικά την υφιστάμενη κατάσταση στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, αναφερόμενος όχι μόνο στις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και σε εκείνες που προκλήθηκαν από το καταστροφικό πέρασμα του Ιανού. Αναφέρθηκε στη δραματική πτώση τζίρου λόγω του πλήγματος που δέχθηκε ο τουρισμός, εξέφρασε τις ανησυχίες του για το μέλλον των επιχειρήσεων και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο Ιανός κατάφερε ένα κυριολεκτικά «τελειωτικό χτύπημα» σε αυτές.

Ο κ. Καμίνης μετέφερε την εικόνα που αντίκρισε, τις πληροφορίες που έχει ήδη λάβει, τη βαθιά του θλίψη για τις καταστροφές ειδικά, στo χωριό της Άσσου και γενικά στη Βόρεια Κεφαλονιά, καθώς και την πρόθεσή του να ακούσει τους φορείς, να αφουγκραστεί τα προβλήματα και να επιστρέψει στην Αθήνα με τη καλύτερη δυνατή εικόνα του προβλήματος.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου μετέφερε στον κ. Καμίνη, τις θέσεις του Επιμελητηρίου για άμεση εφαρμογή μέτρων στήριξης, όπως την αναβολή πληρωμών προς το Δημόσιο μέχρι τα τέλη του 2021 και την χορήγηση νέου κύκλου επιστρεπτέας προκαταβολής, η οποία όμως να καταστεί ουσιαστικά μη επιστρεπτέα για να βοηθηθούν έμπρακτα οι επιχειρήσεις. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Κεφαλονιά και η Ιθάκη πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν και αυτό θα γίνει μόνο εάν το Κράτος βοηθήσει ουσιαστικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Στη συνάντηση, παρευρέθησαν ακόμη ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Καμπανός, ο Οικονομικός Επόπτης, κ. Γιώργος Λασκαράτος, ενώ επίσης είχαν προσκληθεί ο Β’ Αντιπρόεδρος και επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, κ. Σπύρος Γασπαρινάτος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εστιατόρων και μέλος της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου κ. Γεράσιμος Σιμωτάς.

Η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικά καλό κλίμα και ο κ. Καμίνης ζήτησε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και τα υπόλοιπα μέλη της Δ.Ε. να αποστείλουν εγγράφως προσωπικά στον ίδιο τις προτάσεις του Επιμελητηρίου και να επικοινωνήσουν μελλοντικά με σκοπό την εξέλιξη και αποτίμηση της κατάστασης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπάθης