Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου με τον πρέσβη της Γεωργίας Λοσέντ Nάνο Mπασβίλι στην Kέρκυρα

Θόδωρος Γαλιατσάτος

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκε το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016, στο γραφείο του στην έδρα της Περιφέρειας, ο Πρέσβης της Γεωργίας σε Ελλάδα και Σερβία κ. Ioseb Nano bashvili. O κ. Πρέσβης βρέθηκε στην Κέρκυρα προκειμένου να παραστεί σε οικονομικό φόρουμ στο Επιμελητήριο αλλά και να παρακολουθήσει σειρά εκδηλώσεων με τη συμμετοχή πολιτιστικών σωματείων της πατρίδας του.

O Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος επέμεινε στην σημασία που έχει η ενίσχυση των σχέσεων των δύο πλευρών μέσα από τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την οικονομία γενικότερα. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει εγγύτερη σχέση μέσω πολιτιστικών ανταλλαγών, προκειμένου οι δύο λαοί να γίνουν κοινωνοί της κουλτούρας, της παράδοσης και της νοοτροπίας, ώστε να μπορέσουν να συνεργαστούν σε στέρεες βάσεις.

Αναφερόμενος στην οικονομία και τη συνεργασία που μπορεί να υπάρξει μεταξύ των δύο πλευρών ο κ. Γαλιατσάτος έκανε λόγο για πιθανή εξέταση εμπορικών συναλλαγών τοπικών προϊόντων, τα οποία είναι ιδιαίτερα και ποικίλα στα Ιόνια Νησιά ενώ τέλος για τον τουρισμό επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης της απευθείας συγκοινωνιακής σύνδεσης των δύο χωρών, ώστε να μπορέσει να υπάρξει κι ενδιαφέρον τουριστικών πρακτόρων για προώθηση πακέτων διακοπών.
O Πρέσβης της Γεωργίας ενημέρωσε επίσης τον κ. Γαλιατσάτο ότι εξετάζει το ενδεχόμενο, αν υπάρξει ενίσχυση των σχέσεων και ανταλλαγών των δύο πλευρών, να εγκαταστήσει Προξενείο ή Υποπροξενείο της πατρίδας του στα Ιόνια Νησιά.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών Γιάννης Γαρνέλης, ο Ακόλουθος της Πρεσβείας της Γεωργίας στην Ελλάδα Ivane Mititanidi και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Caucasus Dr. Avtandil Mikaberidze.

Φωτό από τη συνάντηση του περιφερειάρχη κ. Θ. Γαλιατσάτου με τον πρέσβη της Γεωργίας
Φωτό από τη συνάντηση του περιφερειάρχη κ. Θ. Γαλιατσάτου με τον πρέσβη της Γεωργίας