Συνέδριο για τα εκκλησιαστικά αρχεία

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας και την Ιακωβάτειο Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ληξουρίου πραγματοποιούν Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα “Τα Εκκλησιαστικά Αρχεία, πηγή ιστορίας και πολιτισμού της Κεφαλονιάς”.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου 2018 (Πέμπτη, 4 Οκτ.: 6 έως 9.30 μ.μ. – Παρασκευή, 5 Οκτ.: 9.30 π.μ. έως 1.30 μ.μ. και 5.30 έως 9.30 μ.μ. – Σάββατο, 6 Οκτ.: 9.30 π.μ. έως 1.30 μ.μ. και 6.15 έως 9.30 μ.μ.) στην Αίθουσα Διαλέξεων της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης Αργοστολίου.

  •  Κατά την επίσημη εναρκτήρια συνεδρία (Πέμπτη απόγευμα, 4 Οκτ.) το Συνέδριο θα βραβεύσει τον πρωτ. Γεώργιο Δ. Μεταλληνό, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, για τη συμβολή του στη μελέτη των εκκλησιαστικών αρχείων.
  •  Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα λειτουργεί στην Αίθουσα Τέχνης της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης Έκθεση αρχειακών τεκμηρίων των ΓΑΚ-Αρχείων Νομού Κεφαλληνίας.
  •  Οι εργασίες του Συνεδρίου θα κλείσουν (Σάββατο απόγευμα, 6 Οκτ.) με μουσική εκδήλωση από μουσικό σχήμα φοιτητών του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Με τιμή

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ