Συνέδριο για την «Ημέρα της Ευρώπης» στο νησί Βεντοτένε που ενέπνευσε τον Σπινέλλι

Τιμώντας την “Ημέρα της Ευρώπης”, η Ένωση Ευρωπαϊκών Νησιών οργάνωσε Συνέδριο στο Ventotene, ως Νησί που ενέπνευσε τον Altiero Spinelli, ο οποίος εκεί ως Πολιτικός Κρατούμενος έγραψε το Manifesto της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις εργασίες του Συνεδρίου, προσεκληθη ως Επίτιμος Προσκεκλημένος, ο Α/Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Ευάγγελος Κεκάτος, για να παρουσιάσει το European Island of Culture.

Ο κ. Κεκάτος, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, κ.Αλέξανδρο Παρίση, συνοδευόμενος από όλους τους συμμετέχοντες Δημάρχους κατέθεσε λουλούδια στον Τάφο του Altiero Spinelli, ως συμβολική πράξη σεβασμού στη Μνήμη του πρωτεργάτη της Ευρωπαϊκής Ιδέας.

Ακολούθως, αφού ανέλυσε το pilot project, ζήτησε και έγινε ομοφώνως αποδεκτό να συμπεριληφθεί στα Συμπεράσματα η αναγκαιότητα δημιουργίας Γραφείο Ευρωπαϊκής Νησιωτικότητας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που να τέλει υπό την Αιγίδα του Προέδρου του.

Τέλος, ο κ.Κεκάτος, προσέφερε την Τιμητική Πλακέτα του Δήμου Κεφαλονιάς στο Σχολείο που συμμετείχε στην Εκδήλωση, ως πράξη αναγνώρισης της Παιδείας ως την βάση κάθε Πολιτιστικής Ανάπτυξης.