Συνέδριο Κέρκυρας: «Άλλος για Χίο τράβηξε κι’ άλλος για Μυτιλήνη…»! Ηχηρή απουσία Παρίση

Θ. Γαλιατσάτος

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, σύμφωνα με επίσημο δελτίο τύπου του Υπουργείου, στο πλαίσιο του 7ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, που πραγματοποιήθηκε χθες και προχθές στην Κέρκυρα συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Γιώργο Αγγελόπουλο, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Μεταξύ αυτών με τον κ. Χρυσικόπουλο, τον πρύτανη του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, κ. Δραγώνα, τον περιφερειάρχη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτο, τον αντιπεριφερειάρχη (Σημ. Λευκάδας) κ. Χαλικιά, τον δήμαρχο Λευκάδας κ. Δρακονταειδή και τους αντιδημάρχους. Οι συζητήσεις αφορούσαν στην ενσωμάτωση και συνεργασία των δύο Ιδρυμάτων, του Ιονίου Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Ιονίων Νήσων που προχωρούν σε πολύ ικανοποιητικό κλίμα».

Προσέχτε:

Η Κεφαλονιά υποτίθεται έχει ξεσηκωθεί, με Δημοτικά Συμβούλια, κλείσιμο του Δήμου και των μαγαζιών στο Ληξούρι, συναυλίες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, «βιομηχανία» ψηφισμάτων και ο υπουργός Παιδείας συναντάει και συζητάει με τον αντιπεριφερειάρχη, το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους Λευκάδας!

Οι δικοί μας εκπρόσωποι εξαφανισμένοι «από τη σειρά συναντήσεων» με τον υπουργό Παιδείας που «αφορούσαν στην ενσωμάτωση και συνεργασία των δύο Ιδρυμάτων, του Ιονίου Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Ιονίων Νήσων»!

Να ξέχασε να τους αναφέρει ο υπουργός στος σχετικό δελτίο Τύπου; Σαν χλωμό φαίνεται…

Το πιθανότερο να τα είπαν (όσοι τα είπαν….) στην απογευματινή συνεδρία με θέμα «πολιτικές για την Παιδεία και τον Χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» που έγινε υπό την Προεδρεία του Περιφερειακού Συμβούλου Σπύρου Βλαχόπουλου, να διέρρευσαν στα φιλικά τους μέσα αυτά που ήθελαν κι εκεί τελείωσε η αποστολή τους…

Ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης και πρόεδρος των δημάρχων των Ιονίων Νήσων εξαφανισμένος από την Κέρκυρα, το κέντρο των αποφάσεων για τα Ιόνια Νησιά αυτό το διήμερο !

Ούτε καν μια ανακοίνωση για τους λόγους της απουσίας του, πολύ περισσότερο που σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα ο Αλ. Παρίσης ως πρόεδρος Π.Ε.Δ. (Περιφερειακή Επιτροπή Δήμων) Ιονίων Νήσων μαζί με τον περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο κήρυτταν την Τρίτη το μεσημέρι την έναρξη του Συνεδρίου!

Και μην μας πούνε ότι προτίμησε να μείνει ο δήμαρχος στην Κεφαλονιά για να μιλήσει στη συγκέντρωση του Ληξουριού γιατί …θα γελάσει κάθε πικραμένος!

Οταν όλο τον υπόλοιπο χρόνο συχνά-πυκνά κάθε που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο απουσιάζει, (λέει…), στην Κέρκυρα γιατί (λέει…) συνεδριάζει η ΠΕΔΙΝ, τώρα που χρειαζόταν να βρίσκεται στην Κέρκυρα για να διεκδικήσει τα συμφέροντα της Κεφαλονιάς, παραμένει στο νησί για …να μιλήσει σε μια συγκέντρωση λες και δεν μπορούσε να αφήσει στο πόδι του κάποιον αντιδήμαρχό του ή τον αναπληρωτή του που τον αντικαθιστά ακόμα και όταν είναι εδώ!

Χθες η θέση του Παρίση ήταν στην Κέρκυρα να διεκδικήσει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό το δίκιο του Ληξουριού και της Κεφαλονιάς!

Η απουσία του ήταν μεγάλη και (κυρίως) ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ!

Η παρουσία του στη συγκέντρωση του Ληξουριού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΣΗ!

Αλλωστε όταν την περασμένη Κυριακή στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Παρίσης διακήρυττε ότι «ανοίγουμε πόλεμο, γιατί δεν θα ανεχθούμε καμία υποβάθμιση του ΤΕΙ Ιονίων», προφανώς και δεν εννοούσε ότι αυτό θα γίνει με «δεκάρικους», αλλά διεκδικώντας από τον ίδιο τον υπουργό τον ίδιο ακόμη τον πρωθυπουργό την αποκατάσταση της αδικίας.

Και σε τελική ανάλυση το Δ.Σ. αποφάσισε το κλείσιμο του Δήμου την Τετάρτη και οι Ληξουριώτες αποφάσισαν την ίδια ημέρα να ερημώσουν την πόλη. Για ποιο λόγο; Μα γιατί ο πρωθυπουργός την ίδια ημέρα θα ήταν στην Κέρκυρα και αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον δήμαρχο να του επέδιδε το ψήφισμα του Δ.Σ.!

Με βάση τα παραπάνω είναι άγνωστοι οι πραγματικοί λόγοι της ΗΧΗΡΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ του Δημάρχου από κρίσιμη μάζωξη των Κυβερνητικών αξιωματούχων στην Κέρκυρα. Κάποιες όμως πληροφορίες φέρνουν τον Παρίση να υπακούει στην κομματική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας για σαμποτάρισμα των αναπτυξιακών συνεδρίων ανά την Ελλάδα του Τσίπρα…

Κι έτσι να μην είναι, όφειλε ο δήμαρχος να βγάλει ανακοίνωση και να εξηγήσει τους λόγους της μη παρουσίας του στην Κέρκυρα και τη μη κήρυξη των εργασιών του Συνεδρίου (μαζί με τον περιφερειάρχη). Το αντίθετο που έπραξε ο δήμαρχος είναι που δίνει βάση στις φήμες ότι ο Αλέξανδρος Παρίσης προτίμησε την γραμμή του κόμματος από το συμφέρον της Κεφαλονιάς. Δυστυχώς οι πληροφορίες αυτό λένε!

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας δεν αναφέρεται καν στο υπουργικό δελτίο Τύπου ότι συνεργάστηκε για το καυτό θέμα που καίει το Ληξούρι και ολόκληρη την Κεφαλονιά! Και μην μας πει ότι …τα είπε στη συγκέντρωση που προηγήθηκε, γιατί αυτά είναι για εσωτερική κατανάλωση και γι’ αυτό τα διέρρευσε στα ημέτερα μέσα ενημέρωσης….

Μέχρι ότι ήταν του Δρακουλόγκωνα… η πρόταση του υπουργού να συναντηθούν οι καθηγητές από τα τρία τμήματα και να τα βρουν διέρρευσε σε τοπικά μέσα !

Ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας μάθαμε από …φωτογραφία που κυκλοφόρησε μαζί με τη βουλευτή και τον αντιπεριφερειάρχη ότι βρίσκεται στην Κέρκυρα, ενώ στο F/B ανέγραψε ότι πρότεινε στον υπουργό Παιδείας την ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων στην Ιθάκη! Η πρόταση για ίδρυση Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Εργων Τέχνης έμεινε στις αγωνιστικές ανακοινώσεις…

Η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και γι’ αυτήν από τη φωτογραφία με Στανίτσα-Δρακουλόγκωνα που κυκλοφόρησε μάθαμε …πως βρίσκεται στην Κέρκυρα!

Και να φανταστεί κανείς ότι Κεφαλονιά και Ιθάκη έχουμε την πιο ισχυρή πολιτικά ομάδα αυτή την στιγμή στην Περιφέρεια.

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Κεφαλονίτης! Ο Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονίτισσα! Η βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Πρόεδρος των δημάρχων όλων των Δήμων του Ιονίου Κεφαλονίτης! Ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης.

Σε αυτούς προσθέστε και τον ισχυρό άνδρα της Περιφερειακής Αρχής τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ιονίων Νήσων Κεφαλονίτη Σπύρο Γαλιατσάτο!

Αντί λοιπόν οι τέσσερεις αυτοί μαζί με τον δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Στανίτσα να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους Λευκαδίτες και τους Ζακυνθινούς και κυρίως με τον ισχυρό υπουργό της Κυβέρνησης βουλευτή Ζακύνθου Σταύρο Κοντονή και κάποιους ακόμη εκπροσώπους τοπικών φορέων να συναντηθούν κατ’ ιδίαν με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, γιατί όχι και με τον Πρωθυπουργό, και να του(ς) επιδώσουν ένα κοινό έγγραφο με τα αιτήματά τους …«άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη»!

Αλλος τα λέει (;) και τα πασάρει εκεί που γουστάρει!

Αλλος πάει Κέρκυρα και πιστοποιεί την παρουσία του με …μια φωτογραφία!

Αλλος …λάμπει δια της απουσίας του!

Και άλλος λανσάρεται …δίπλα στον Τσίπρα για τη σχετική δημοσιότητα!

Επί της ουσίας;

Κουβέντα για το νέο «Τμήμα αντισεισμικής έρευνας και μελέτης του σεισμικού φαινομένου στο Ληξούρι» από τους εκπροσώπους της Κεφαλονιάς στον πρωθυπουργό και τον υπουργό (ούτε καν στο δελτίο Τύπου του δεν αναφέρονται, εκτός του περιφερειάρχη).

Ολο το παιγνίδι τώρα παίζεται ΜΟΝΟ για το Τμήμα του Ληξουριού.

Με το «μπαλάκι» σύμφωνα με τον υπουργό να πηγαίνει στους καθηγητάδες των δύο Μουσικών Τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου, αυτούς που μέχρι τώρα με μανία δεν ήθελαν να τηρηθεί ο νόμος – το Προεδρικό Διάταγμα ίδρυσης του Ιόνιου Πανεπιστημίου για Τμήματα και σε άλλα εκτός Κέρκυρας νησιά!

Κ. Γαβρόγλου
Θ. Γαλιατσάτος
A. Θεοπεφτάτου
Aλ. Παρίσης