Συνέντευξη του Θόδωρου στην Κέρκυρα

Θ. Γαλιατσάτος

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης παραχώρησε την Πέμπτη 27/2 ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ και πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, μαζί με τους Περιφερειακούς Συμβούλους της ΑΝΑΣΑ Κέρκυρας Αλέκο Μιχαλά και Τηλέμαχο Γαβαλά.

Στην συνέντευξη παρευρέθηκαν τα μέλη της ΑΝΑΣΑ Κέρκυρας: ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Διοίκησης της ΠΙΝ Διονύσης Στραβοράβδης, ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Τάσος Σαλβάνος και η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Αλεξάνδρα Μεταλληνού.

Από χρυσάφι θα φτιάξετε τα υδατοδρόμια κ. Κράτσα;

Ο Θ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στο θέμα της κατασκευής και λειτουργίας των υδατοδρομίων στα νησιά του Ιονίου, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι, ενώ υπήρχε σύμβαση για τα υδατοδρόμια από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ, η νυν περιφερειακή αρχή προωθεί νέα σύμβαση, με εμπλοκή και ιδιωτικής εταιρείας. Σύμφωνα με τις συμβάσεις που είχε υπογράψει η περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ, το κόστος των 5 υδατοδρομίων (Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθος) ανήρχετο στα 755.000 €. Παρόμοια σύμβαση είχε υπογραφεί τον Ιούλιο 2019 από τον ΟΛΚΕ για επίσης 5 υδατοδρόμια στα Διαπόντια νησιά και την γειτονική Ιταλία, με κόστος 715.000 €.

Για τα ίδια 5 υδατοδρόμια της ΠΙΝ, σύμφωνα με τη νέα σύμβαση που προωθεί η περιφερειακή αρχή Κράτσα, το κόστος εκτινάσσεται στα 3.056.290 €!!!

Από χρυσάφι θα τα φτιάξετε τα υδατοδρόμια κα Κράτσα; αναρωτήθηκε ο Θ. Γαλιατσάτος. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Οικειοποιείται τα έργα άλλων η περιφερειακή αρχή Κράτσα.

Ο Θ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε επίσης σε έργα που παρέλαβε και προωθεί (και καλώς πράττει) η νέα περιφερειακή αρχή, προσπαθεί όμως, για επικοινωνιακούς λόγους εντυπώσεων, να τα οικειοποιηθεί ως δικά της έργα.

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Θ. Γαλιατσάτος ανέφερε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα διανομής τροφίμων ΤΕΒΑ, το οποίο με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της η κ. Κράτσα παρουσιάζει ως δικό της έργο, παραγνωρίζοντας τις επί χρόνια ενέργειες της περιφερειακής αρχής της ΑΝΑΣΑ. Οικειοποιούνται επίσης την προώθηση της αναστήλωσης και αναβάθμισης της Villa Rosa, έργο για το οποίο η νέα περιφερειακή αρχή παρέλαβε από την περιφερειακή αρχή ΑΝΑΣΑ μελέτη, εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις, χρηματοδότηση, και η μόνη ενασχόλησή της κ. Κράτσα με το έργο ήταν η (υποχρεωτική) υπογραφή της πράξης ένταξης στο ΕΣΠΑ.

Η κ. Κράτσα προτάσσει το κομματικό συμφέρον απέναντι στα συμφέροντα των πολιτών.

Όλη η Δυτική Ελλάδα, επεσήμανε ο Θ. Γαλιατσάτος, συμπεριλαμβανομένων των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, Καλαμάτα, Πάτρα, Πύργος, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, πολίτες και φορείς, βρέθηκαν στην συγκέντρωση στο Βουπράσιο, διαμαρτυρόμενοι για την ακύρωση της έναρξης κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος-Ολυμπία-Τσακώνα από την κυβέρνηση της ΝΔ, απαιτώντας την άμεση επανέναρξη των εργασιών σ’ ένα δρόμο-καρμανιόλα. Η μόνη που έλειπε και έλαμψε δια της απουσίας της ήταν η ΠΙΝ και η κ. Κράτσα! Οι Ζακυνθινοί και οι Κεφαλλονίτες ζητούν εξηγήσεις. Η κ. Κράτσα προτάσσει το κομματικό συμφέρον, τη στοίχισή της με την κυβέρνηση της ΝΔ και με τους υπουργούς κ.κ. Α. Γεωργιάδη και Κ. Καραμανλή, έναντι των ζωτικών αναγκών των πολιτών και της κοινωνίας των Ιόνιων Νησιών.

Η περιφερειακή αρχή Κράτσα επιτίθεται στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Τέλος ο Θ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στο θέμα των συμβασιούχων εργαζομένων στην Περιφέρεια Ιονίων. Ενώ το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει λάβει απόφαση να στηρίξει την προσπάθεια ομάδας συμβασιούχων που εργάζονται στην ΠΙΝ να διεκδικήσουν και δικαστικά την χρονική επέκταση των συμβάσεών τους, η περιφερειακή αρχή την ημέρα της εκδίκασης παρευρίσκεται στο δικαστήριο μέσω δικηγόρου και ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ κατά της ανανέωσης των συμβάσεων αυτών! Πρόκειται για μέγιστη υποκρισία της περιφερειακής αρχής, και ταυτόχρονα πρόκειται για παραβίαση της νομιμότητας, η οποία επιτάσσει την εφαρμογή των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου από την διοίκηση.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ

 ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα

Ιόνια Νησιά