Συνέντευξη Τύπου για την παράσταση «Μικρασιάτες Πρόσφυγες του 1922 στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη»

«Είμαστε όλοι εν δυνάμει πρόσφυγες», αυτό είναι το μήνυμα που πέρασαν χθες οι συντελεστές και οι ηθοποιοί από την παράσταση «Μικρασιάτες Πρόσφυγες του 1922 στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη», σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος».

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Αναστασάκης, οι ηθοποιοί Μαρία Τσιμά, Αμαλία Αρσένη, Κυριάκος Μαρκάτος αλλά και οι συντελεστές της παράστασης Κώστας Χαριτάτος (μουσική), Γιάννης Δάφνος (μουσικός), Λουκία Μινέτου (σκηνογραφία-κουστούμια), Peter Mumford (φωτισμός) μίλησαν για την παράσταση και τη σημαντικότητα του έργου καθώς μέσα από αυτό θα γνωρίσουμε τη θέση της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και την εισροή των προσφύγων στα νησιά μας.

Στην παράσταση θα ακουστούν αφηγήσεις και θα παρουσιαστεί αρχειακό υλικό από την υποδοχή των 7.000 προσφύγων που ήρθαν και προσπάθησαν να εγκατασταθούν στα Νησιά μας, καθώς και από Κεφαλονίτες που πήραν μέρος στην Μικρασιατική εκστρατεία και βίωσαν τον πόνο και την εγκατάλειψη της πατρίδας τους.

Μια παράσταση πιο επίκαιρη από ποτέ, που θα προσπαθήσει να δείξει τον άσχημο κύκλο που πέφτει πάντα η ανθρωπότητα κατά την διάρκεια των πολέμων και των ξεριζωμών.

Η παραγωγή αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο (5-6/8) στο Κάστο του Αγίου Γεωργίου, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αργοστολίου, 9 Αυγούστου στο Ληξούρι, 10 Αυγούστου στο Αργοστόλι και 13 Αυγούστου στα Μακρυώτικα.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι στην είσοδο 12Ε, προπώληση 10Ε, φοιτητικό-άνω των 65 και άνεργοι 10Ε, ΑΜΕΑ είσοδος δωρεάν.

Η είσοδος στο Ληξούρι και στη Σάμη θα πραγματοποιηθεί δωρεάν!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΙΑΚΑΤΟΥ