Συνέπειες από έλλειψη παιδείας (Τελείως αποβουτυρωμένο. Αποκλειστικό για χορτάτα παιδιά)

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Tην περασμένη Τετάρτη -κατά τα καθιερωμένα-, ήρτε ο φίλος ο πολυαγαπητός, ο Μπάμπης με το φέρυ αφ’ το Ληξούρι, στην πρωτεύουσα του Νομού μας, για επαγγελματικές του υποθέσεις, λόγω της υπερβολικής αύξησης του τζίρου του.

Oι αγρότες -όπως ξέρετε-, έχουν ευεργετηθεί από την Λεγεώνα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με ιδιαιρετότητα έναντι των άλλων αγωνιζομένων και απεργουσών κοινωνικών ομάδων. Γι’ αυτό ήτανε και προκλητικά χαρούμενος! Μού ’φερε το πεσκέσι. Μιά πλαστική τσάντα με καμιά δεκαπανταριά αγγούρια, πρώτο μπόϊ, και -φυσικά-, βιολογικά.
-Oταν τάδα, τρόμαξα! Τι να τα άμω τούτα ρε Χαράλαμπε; Τα μισά και περισσότερα θα σαπίσουν! (Βέβαια, παρόλο που το παρεξήγησα το δώρο του, δε τό ‘δειξα! Γιατί -σκέφτηκα-, πως θα τό’ παιρνε στ’ ανάποδα με συνέπεια να μου κόψει την εβδομαδιαία επιχορήγηση και να μείνω μόνο …με το Ε.Κ.Α.Σ!)
• Φάε όσα μπορείς και τα υπόλοιπα, βάρτα όπου νομίζεις πως σε βολεύουνε!
Τώρα θέλεις να σου πω και μιά επιτυχία μου; Επιασα στο ποτάμι ένα μπακαλάο 3,2 κιλά. Επειδή όμως είχα μιά μεγάλη υποχρέωση σε κομματικά μου στέλεχος, του την έδωσα. Στον επόμενο έχεις σειρά εσύ…
– Νάσαι καλά Μπάμπη μου, αλλά εγώ σε ντρόπιασα… Ψάρεψα στον Κούταβο μιά σμέρνα 14,40 κιλά! Σκέψου όταν τράβαα το δόλωμα, πήγα να πέσω στη λίμνη από την αντίσταση της. Εγινε μεγάλο σούσουρο στ’ Αργοστόλι και τα περίχωρα για τη επιτυχία μου! Ερωτήσεις, τηλέφωνα χαλασμός κόσμου!
Αλλοι λέανε:¨ «Ρε τον π…γερο να πιάσει ένα θηρίοοοοο». Αλλοι «Λες να τη φάει μόνος του ή θα κάμει κομματική παράσταση για να ξαναδοξαστεί;»
Τό’ μαθε και χτηνίατρος -φίλος- που παρακολουθεί το σκύλο μου και μου τηλεφωνεί:
• Είν’ αλήθεια, ρε Μιχάλη;
-Αν’ είναι γιατρέ μου! Εχω τρελαθεί από τις …ενοχλήσεις. O ενθουσιασμός μου ξεπερνά εκλογική επιτυχία…

• Μπορώ νάρτω να τη δω;
– Και δεν έρχεσαι; Σκέψου ότι είναι ακόμη μισοζώντανη. Είναι και αυγωμένη , όπως φαίνεται αφ’ την κοιλιά της.
Σ’ ένα τέταρτο ήτανε στην πόρτα μου. Τ’ άνοιξα και μόλις μπήκε και την είδε τράβηξε τα μαλλιά του κεφαλιού του, έβγαλε κάτι σκουξιές που τον άκουσε όλη η γειτονιά!

• Μωρέ ψώνιο, βρε βούβαλε, πως ζεις ακόμη; Το κατάλαβες Πήαινε αύριο το πρωϊ ν’ ανάψεις στον Αρχάγγελο μιά λαμπάδα όπως το μπόϊ σου, κακομοίρη μου. Η σμέρνα σου είναι κροαταλίααααας. Καλά στο Γυμνάσιο δεν διδάχτηκε ζωολογία;
– Γιατρέ -να σου εξομολογηθεί-, δεν έδειχνα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα επί γης -έρποντα ζώα! Προτιμούσα τα δίποδα με τα χαρακτηριστικά ερπόντων, ορθίως βασιζόντων που είναι η πλειοψηφία, με προτεραιότητα των πολιτικών!
Εχεις αντίρρηση; Με παραδέχεσαι, έστω κι αν κινδύνεψε η ζωή μου;
Τελικά, εγώ επικράνθην σφόδρα και ο Μπάμπης κατουρεχέσθη αφ’ τη χαρά του για το ναυάγιό μου…
Αν θέλετε το πιστεύετε! Πάντως -έστω και για λίγο- ξεφύγαμε αφ’ την Συριζανελοφρένεια, ελπίζοντας πως ο κύριος Φίλης δεν θα κόψει και το μάθημα της ζωολογίας από την παιδεία των παιδιών!