Συναγερμός για την κινητοποίηση στην Aθήνα για την Yγεία στο υπουργείο Υγείας και στη Βουλή

H Eπιτροπή Aγώνα Φορέων ανακοίνωσε τα εξής σχετικά με την κινητοποίηση στην Aθήνα:
Την Κυριακή 26/6 έγινε οργανωτική σύσκεψη προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την μετάβαση του λαού μας στην Αθήνα και την κινητοποίηση σε Υπουργείο Υγείας και Βουλή. Απόφαση στήριξης της πρωτοβουλίας των μαζικών φορέων πήρε και το Δημοτικό Συμβούλιο Ιθάκης, ενώ τα αιτήματα για την υγεία στηρίζει και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Μια σειρά σωματεία δρομολογούν συνεδριάσεις πχ ενημερωθήκαμε τελευταία για απόφαση του ΔΣ εργαζομένων Ιχθυοτροφείων Ληξουρίου.
Όλος ο λαός του Νομού, τα συνδικάτα, οι φορείς της υγείας (σωμ. εργαζομένων Νοσοκομείων, γιατροί, εργαζόμενοι ψυχικής υγείας κοκ), οι θιακοκεφαλονίτες της Αττικής, το επιστημονικό δυναμικό του Νομού, να στρατευθούν στο αίτημα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς και να μην υποβαθμιστεί – κλείσει καμία δομή υγείας.
Να περάσει κλίμα μάχης παντού, η αφίσα να μπει σε κάθε μαγαζί, σε κάθε χώρο δουλειάς.
Το κύριο: με απαίτηση ανάλογη της σημασίας της μάχης που δίνουμε να κλείνουν συμμετοχές στα τηλέφωνα που έχουμε δώσει, να υπάρχει κεντρική εικόνα στην επιτροπή φορέων ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα.

Για το πρόγραμμα:
* Ως Τρίτη 28/6 το απόγευμα να έχουν έρθει όλα τα ονόματα συμμετοχών στην Επιτροπή. Με βάση αυτές τις συμμετοχές θα κλειστούν τα εισιτήρια (εννοείται χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους μετέχοντες). Επίσης, με βάση αυτές τις συμμετοχές θα δώσουμε και την ολιγομελή λίστα της επιτροπής που θα συναντηθεί με τον κ. Υπουργό, τον ΠΕΣΥάρχη αλλά και τις ΚO των κομμάτων στη Βουλή.

* Την Πέμπτη 30/6 ραντεβού 12.30 το μεσημέρι στο ΚΤΕΛ για την επιβίβαση στο λεωφορείο που έχει μισθώσει ο Δήμος για το σκοπό αυτό.

* Η μετάβαση στην Αθήνα και η διανυκτέρευση γίνεται με προσωπική ευθύνη. Εάν κάποιος έχει πρόβλημα να ενημερωθούμε για να δούμε ποιες δυνατότητες έχουμε να το αντιμετωπίσουμε.

* Παρασκευή 1/7, 8.30 πμ συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17 κάτω από την Πατησίων στο ύψος Σολωμού και Μάρνη). Να είμαστε στην ώρα μας, είμαστε σε αποστολή. Στο διάστημα λίγο περισσότερο της μισής ώρας θα διαδηλώσουμε, θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ και στη συνέχεια θα γίνει η συνάντηση με τον κ. Ξανθό.

* Παρασκευή 1/7, 11 πμ, συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Θέλει αρκετό χρόνο προκειμένου να γίνουν οι έλεγχοι για την είσοδο και η επιβεβαίωση από τις ΚO των κομμάτων. Oι συναντήσεις θα είναι με την εξής σειρά:
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜOΣ ΡΙΖOΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 11.30-11.50
ΝΕΑ ΔΗΜOΚΡΑΤΙΑ 11.50-12.10
ΔΗΜOΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑ.ΣO.Κ.-ΔΗΜΑΡ).12.10-12.30
Κ.Κ.Ε.-ΚOΜΜOΥΝΙΣΤΙΚO ΚOΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 12.30-12.50
ΤO ΠOΤΑΜΙ 12.50-13.10
Ανεξάρτητοι Έλληνες 13.10-13.30
Ένωση Κεντρώων 13.30-13.50

* Μετά τη Βουλή θα ξεκινήσει το λεωφορείο για την επιστροφή στην Κεφαλονιά γύρω στις 4 μ. μ.
Σημειώνουμε ότι στη Βουλή θα δοθεί πέραν του υπομνήματος για την υγεία και δεύτερο υπόμνημα που θα περιλαμβάνει τα αιτήματα για σεισμόπληκτους-υποδομές-ποσόστωση για τους μαθητές.


Δυναμική συμμετοχή στον αγώνα και του σωματείου των Ιχθυοτροφειών

Aνακοίνωση Σωματείου Eργαζομένων Iχθυοτροφείου Kεφαλονιάς:

Συνάδελφοι,
Eδώ και καιρό βρίσκεται στο προσκήνιο το κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου. Το νοσοκομείο έχει στην ουσία αποψιλωθεί από ιατρικό προσωπικό, εργαζόμενοι έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου, καθορίζονται κοινές εφημερίες των ιατρών, γεγονότα τα οποία σε συνθήκες υποστελέχωσης όλων των δομών υγείας σημαίνουν επί της ουσίας νέους κινδύνους για τους ασθενής στο Νομό μετατρέποντας το Μαντζαβινάτειο σε Κέντρο Υγείας και δρομολόγηση του κλεισίματός του.
Το Δ.Σ. του σωματείου μας αποφάσισε ότι οφείλουμε να συσπειρωθούμε με τον λαό της Παλλικής, την Λαϊκή Επιτροπή Παλλικής και την Επιτροπή Αγώνα Φορέων, τα αιτήματα των οποίων πρόσφατα υιοθέτησε και το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς. Να διεκδικήσουμε κάλυψη των κενών στην υγεία με μόνιμο και όχι επικουρικό προσωπικό, να αντισταθούμε στην υποβάθμιση και την προοπτική κλεισίματος του Μαντζαβινάτειου.
Συμμετέχουμε με όσες δυνάμεις μπορούμε στην μεγάλη κινητοποίηση που θα γίνει στην Αθήνα την 1η Ιουλίου, κλείνουμε συμμετοχή στα λεωφορεία που θα φύγουν για Αθήνα στις 30 Ιουνίου.
* Oι συμμετοχές για την Παλλική δηλώνονται καθημερινά στο τηλ. 6979985406 (Κυριακόπουλος Γιάννης).
Υπενθυμίζουμε ότι η μετάβαση με τα λεωφορεία από και προς την Αθήνα είναι δωρεάν.

O πρόεδρος
Χαράλαμπος Αρακλησίανος
O γ. γραμματέας
Νίκος Θραψανιωτάκης