Συναγερμός για το Μαντζαβινάτειο

Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο

Από το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης ανακοινώθηκαν τα εξής:

Ανακοίνωση – Κάλεσμα

Συμμετέχουμε μαζικά-οργαμωνουμε την πάλη μας εναντια στην υποβαθμιση του Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου. Απαντάμε αγωνιστικά στα αντιλαϊκα μέτρα κυβέρνησης και Ε.Ε. που κάνουν εμπορευμα τη δημοσια υγεία. Ολοι στο συλλαλητήριο 26 Οκτώβρη στη πλατεία Ληξουρίου και ώρα 6μ.μ.

Το Δ.Σ.του ΕΚΚΙ μετά τη σύσκεψη εργαζόμενων που έγινε στο Ληξούρι στις 7 Οκτωβρίου και ειδικότερα από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου για τα οξυμμένα προβλήματα που φυσικά τα γνωρίζουν τόσο η τοπική διοίκηση όσο και κεντρικά η κυβέρνηση και τα κάνουν “γαργάρα”, περιμένοντας τη “δίκαιη ανάπτυξη” για να τα λύσουν. Οι επικείμενες συνταξιοδοτήσεις ιατρών καθώς και η υποστελέχωση σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, οι ελλείψεις σε υγγειονομικό υλικό, η μη συνεχής παρουσία ασθενοφόρου έχουν δημιουργήσει πραγματικά μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία εργαζόμενων μαθητών-φοιτητων ηλικιωμένων και αγροτοκτηνοτρόφων στα χωριά. Η λειτουργία του νοσοκομείου, που παρά την υποστελέχωση εξυπηρετεί αρκετά μεγάλο αριθμό περιστατικών, έχει αφεθεί στο φιλότιμο και την προσφορά των εργαζόμενων.

Το ΕΚΚΙ καλεί το λαό ,τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους ίδιους τους εργαζόμενους στο Μαντζαβινάτειο για άλλη μια φορά να σηκώσουν αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα που μας αφορά όλους. Να μπουν οι εργαζόμενοι μπρόστά πέρα από τις λογικές της ανάθεσης και τις κάλπικες υποσχέσεις να γίνει καθημέρινή η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Ούτε βήμα πίσω από αυτά πουδικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας. Να απομονώσουμε συνάδελφοι, τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό που πάει χέρι χέρι με το μεγάλο κεφάλαιο. Να σταματήσουμε το νέο συνδικαλιστικό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση να πάρουν τα σωματεία εδώ και τώρα αγωνιστικές αποφάσεις για απεργία με ανοιχτή ημερομηνία.

Κλιμακώνουμε συνάδελφοι, στις 27 Οκτωβρίου με κινητοποίηση στο νοσοκομείο Αργοστολίου στις 10 π.μ. συνολικά για τα ζητήματα της υγείας αλλά και με μεγάλη κινητοποίηση μέσα στο Νοέμβριο.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Γ. ΓΑΒΡΙΛΗΣ

Ο γ. γραμματέας

Γ.ΒΑΛΕΝΤΗΣ