Συναγερμός σε Λονδίνο και Κοπεγχάγη. Οι αστυνομικές δυνάμεις ερευνούν ύποπτες κινήσεις

Βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί έσπευσαν στον σταθμό «Tooting Broadway» έπειτα από πληροφορίες που έλαβαν για έναν άντρα ο οποίος φέρεται να απείλησε την ασφάλεια των επιβατών

Αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Λονδίνο όταν οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση ενός σταθμού του μετρό «για λόγους ασφαλείας».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Mirror», βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί έσπευσαν στον σταθμό «Tooting Broadway» έπειτα από πληροφορίες που έλαβαν για έναν άντρα, ο οποίος φέρεται να απείλησε την ασφάλεια των επιβατών.

Οι πολίτες οι οποίοι εκείνη την ώρα βρισκόταν στον σταθμό, κοιτούσαν σοκαρισμένοι και αναστατωμένοι τους αστυνομικούς να ελέγχουν τα βαγόνια του μετρό, ωστόσο, παρά τις έρευνες που έκαναν, δεν βρήκαν τον ύποπτο που έψαχναν, με βάση τις περιγραφές των επιβατών.

Ο σταθμός του μετρό άνοιξε ξανά για τους πολίτες, ωστόσο, άντρες της βρετανικής αστυνομίας παραμένουν στην περιοχή.


Εκκενώθηκε το μισό αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης


cop-7908Ένας από τους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης εκκενώθηκε σήμερα το μεσημέρι μετά τον εντοπισμό ύποπτης αποσκευής, ανακοίνωσαν η αστυνομία και η διαχειρίστρια εταιρία.

“Αντιμετωπίζουμε μια ύποπτη κατάσταση στο αεροδρόμιο Κάστρουπ. Ο τερματικός σταθμός 3 εκκενώθηκε”, έγραψε η αστυνομία της Κοπεγχάγης στο Twitter.“Εντοπίστηκε ύποπτη αποσκευή”, δήλωσε η Σίσι Χάνσεν, εκπρόσωπος του αεροδρομίου. “Η αστυνομία ερευνά. Η επιβίβαση γίνεται πλέον από τον τερματικό σταθμό 2”, εξήγησε.

Η αστυνομία της Δανίας αύξησε σήμερα το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική απειλή στη δεύτερη πιο υψηλή βαθμίδα της κλίμακας, πέντε ημέρες μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία.

(iefimerida.gr)