Συναντήσεις για την Παλική στα Υπουργεία Ναυτιλίας και Υποδομών

Παν. Καππάτος

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Με τον Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Γιώργο Κατσιβέλη είχαμε την ευκαιρία τη Τετάρτη 09/03 να επισκεφθούμε τα Υπουργεία Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Υποδομών & Μεταφορών προκειμένου να θέσουμε στην Πολιτική Ηγεσία ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Ληξουρίου.

Με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη αναπτύξαμε μελέτες και έργα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους και αφορούν στη Παλική. Ιδιαίτερη αναφορά με τον κ. Υπουργό κάναμε στη λειτουργία του Λιμενικού Σταθμού Ληξουρίου.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είχαμε τη δυνατότητα, με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, να θέσουμε επί τάπητος το επείγον ζήτημα της κατεδάφισης των εργατικών κατοικιών που ξεκινά το αμέσως προσεχές διάστημα καθώς και την υπογραφή σύμβασης μεταξύ ΔΑΕΦΚ και ΚΤΥΠ για τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας μελέτης για την ανακατασκευή τους.

Ακόμη, κατά τη συνάντησή μας αναφερθήκαμε στη πορεία των ενεργειών του Υπουργείου αναφορικά με το έργο αναβάθμισης του οδικού άξονα Πόρος- Αργοστόλι. Τέλος, μετέφερα στον κ. Υφυπουργό την αγωνία των συμπολιτών μας για τους οποίους εκκρεμεί η καταβολή των αποζημιώσεων του «ΙΑΝΟΥ» για τις οποίες ζήτησα την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη, τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Καραγιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει.

Σε ό,τι με αφορά είμαι πάντα παρών στα ζητήματα που μου επισημαίνουν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι πολίτες των νησιών μας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Για το ίδιο θέμα ο Δήμος Ληξουρίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Διαδοχικές συναντήσεις έχει τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ληξουρίου κ. Γιώργος Κατσιβέλης.

Χθες συνοδευόμενος από το βουλευτή του νομού κ. Παναγή Καππάτο συναντήθηκε στο Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Μανώλη Κουτουλάκη. Ενημερώθηκαν από τον Υπουργό για την πορεία επαναλειτουργίας του Λιμενικού Σταθμού στο Ληξούρι, ένα ζήτημα που προχωράει προς υλοποίηση με τις απαραίτητες αποφάσεις και ενέργειες.

Στον Γενικό Γραμματέα κατατέθηκε αίτημα χρηματοδότησης για μια σειρά μελέτες που προέκυψαν από τις καταστροφές του «Μπάλλου» και του Αεροχείμαρου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών με τον Υφυπουργό κ. Καραγιάννη και Υπηρεσιακούς παράγοντες με βασικό θέμα τις Εργατικές Κατοικίες. Ένα πρόβλημα που μετά από τόσα χρόνια και τις συνεχείς πιέσεις μας φαίνεται να δρομολογείται η λύση του. Το υπουργείο ετοιμάζει προγραμματική σύμβαση με τις ΚΤΥΠ ΑΕ για τη μελέτη επισκευής και ανακατασκευής των Εργατικών με την απαραίτητη δέσμευση πίστωσης. Προχθές μάλιστα για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο των υπηρεσιακών παραγόντων με τους εκπροσώπους των ΚΤΥΠ ΑΕ και της ΔΑΕΦΚ και το επόμενο διάστημα αναμένεται η σχετική Υπουργική Απόφαση. Συζητήθηκαν επίσης το ζήτημα της καταβολής των ενοικίων του β’ εξαμήνου για τους σεισμόπληκτους , τις αποζημιώσεις λόγω «Ιανού» που εκκρεμούν καθώς και το θέμα της μελέτης επισκευής του Μηχανουργείου του ΕΠΑΛ Ληξουρίου που επίσης έχουν αναλάβει οι ΚΤΥΠ ΑΕ.

Με συνέπεια και πνεύμα συνεργασίας συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να προωθούμε τα θέματα του Δήμου.

(Από το γραφείο Τύπου

του Δήμου Ληξουρίου)