Συναντήσεις της Βουλευτή με τον αντιπεριφερειάρχη και υπηρεσιακούς παράγοντες

Το Διοικητήριο της Π.Ε. Κεφαλληνίας επισκέφτηκε χθες η Βουλευτής των νησιών μας προκειμένου να συναντήσει τον Αντιπεριφερειάρχη και υπηρεσιακούς παράγοντες. Στη σύσκεψη που ακολούθησε τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

  •  Η πρόοδος και η πορεία των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από τη δωρεά των 5 εκ. € από την Περιφέρεια Αττικής και
  •  Η αξιοποίηση του 1,2 εκ. € που διατέθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην Π.Ε. Κεφαλληνίας για αντιπλημμυρικά έργα.

Με απόλυτη στοχοπροσήλωση στα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μέσω αυτών των χρημάτων, αναζητήθηκαν όλες οι λύσεις για τις διαδικασίες που μεσολαβούν μέχρι την υλοποίησή τους και σύντομα θα έχουμε απτά αποτελέσματα.

Παράλληλα, η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων με θέμα την αρμοδιότητα διαχείρισης τόπων ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, όπως έχουν χαρακτηριστεί η ΒΑ ακτή της Κεφαλονιάς και η Ιθάκη.

Σε μια προσπάθεια να απεμποληθεί η σύγχυση που παρατηρείται μεταξύ των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Βουλευτής Κεφαλληνίας κατέθεσε την εν λόγω Ερώτηση προκειμένου να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες στις Περιφερειακές Υπηρεσίες και έτσι να αρθούν οι παρερμηνείες που προκαλούν καθυστερήσεις, ταλαιπωρία των πολιτών και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλληνίας Ιθάκης

Γραμματέας της

Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

 

O αντίπεριφερειάρχης Παν. Δρακουλόγκωνας