Συναυλία «Ύμνος εις την Ελευθερίαν»

Αύριο Κυριακή (7/11) στις 8.30μμ στο Δημοτικό Θέατρο Κέφαλος στο Αργοστόλι, το ανδρικό χορωδιακό σύνολο ΜΕΙΖΟΝ υπό την διεύθυνση του συμπατριώτη μας μαέστρου Αγαθαγγέλου Γεωργακάτου (φωτό), θα τραγουδήσει την 3η εκδοχή μελοποίησης από τον Νικόλαο Μάντζαρο, του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν» του Διονύσιου Σολωμού σε μια συναυλία που διοργανώνει ο Δήμος Αργοστολίου και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Μια εκδήλωση αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ιδιαίτερη και συγκινητική, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την 25η Μαρτίου 2021, τον Ιούλιο στην πρώτη πρωτεύουσα του νέου Ελληνικού κράτους το Ναύπλιο, και πρόσφατα στην πατρίδα του εθνικού μας ποιητή τη Ζάκυνθο στο Λόφο Στράνη στο σημείο ακριβώς όπου έγραψε ο Δ.Σολωμός το περίφημο ποίημα.

«…Στο αίμα αυτό,

που δεν πονείτε

για πατρίδα, για θρησκειά,

σας ορκίζω, αγκαλιασθείτε

σαν αδέλφια γκαρδιακά….»

 

«…Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη

των Ελλήνων τα ιερά

και σαν πρώτα ανδρειωμένη

Χαίρε, ω Χαίρε Ελευθεριά…»

Στίχοι που υμνούν τις έννοιες ενότητα, αλληλεγγύη, αδελφοσύνη, θυσία, πίστη, Ελληνικότητα και Ελευθερία, ντυμένοι με τη μουσική του Κερκυραίου μουσουργού Νικόλαου Μάντζαρου, ένας συνδιασμός που συγκλονίζει και συγκινεί κάθε Έλληνα.

Το Επτανησιακό στοιχείο έντονα παρόν σε όλο ετούτο το εγχείρημα.

Από τη Ζάκυνθο ο ποιητής Δ.Σολωμός, ο βαρύτονος του φωνητικού συνόλου Διονύσιος Σούρμπης και ο πιανίστας Στάθης Σούλης. Από την Κέρκυρα ο συνθέτης Νικόλαος Μάντζαρος.

Από την Κεφαλονιά ο μαέστρος της παραγωγής και διευθυντής της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αγαθάγγελος Γεωργακάτος. (Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα λόγω της πανδημίας, δεν θα υπάρξει διάλειμμα και η διάρκεια της συναυλίας θα είναι μία ώρα)

Γραφείο Αντιδημάρχου

• Η είσοδος είναι ελεύθερη και προβλέπεται κράτηση θέσης. Διαδικασία κράτησης θέσης και εισόδου: Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης απαιτείται οι ενδιαφερόμενοι να έχουν προβεί σε έγκαιρη κράτηση θέσης απευθυνόμενοι στο Δημοτικό Θέατρο «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» και στο τηλέφωνο 26710 29005. Για την είσοδο κατά την ημέρα της συναυλίας, το κοινό θα πρέπει να επιδεικνύει σε εκτυπωμένη ή ηλεκτρονική μορφή το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το πιστοποιητικό νόσησης.

• Μετά από συνεννόηση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σχετικά με την συναυλία «Ύμνος στην Ελευθερία» που συνδιοργανώνουμε αύριο Κυριακή 7/11, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές παρανοήσεις κατά την είσοδο των θεατών θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι επιτρέπεται και η προσέλευση σε άτομα που προσκομίζουν αρνητικό rapid test 48 ωρών. Έτσι ο χώρος διεξαγωγής της στο Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος» θα λειτουργήσει ως μικτός χώρος με τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ο Αντιδήμαρχος

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ