Συνεδριάζει το Δ.Σ. για τη διάσπαση του Δήμου

Μ. Αλυσανδράτος

Ειδική συνεδρίαση την επόμενη Παρασκευή με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης σχετικά με την φημολογούμενη διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς, απεφάσισε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την χθεσινή συνεδρίασή του, εκτός ημερησίας Διάταξης.

Συγκεκριμένα:

Με την έναρξη της συνεδρίασης του Σώματος, ο πρόεδρος Μάκης Αλυσανδράτος ζήτησε να συζητηθεί εκτός ημερησίας Διάταξης η αίτηση των τεσσάρων προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Θηναίας, σχετικά με τη μη πιθανή ένταξη της περιοχής τους στην Παλική και την διοικητική παραμονή της Θηνιάς στο Αργοστόλι.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Θόδωρος Φλωράτος θεωρώντας ότι το αίτημα των Κοινοταρχών είναι δίκαιο, πρότεινε στο Σώμα να γίνει έκτακτο Δ.Σ. με αποκλειστικό θέμα τη φημολογούμενη διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς σε περισσότερους του ενός.

Ο Ανδρέας Ζαπάντης (Ενωμένη Τετράπολις) συμφωνώντας με την πρόταση Φλωράτου, υπενθύμισε στο Σώμα προηγούμενη απόφαση του ΔΣ κατά το έτος 2013 (Απόφαση Νο 240/2013), κατά την οποία, κατά πλειοψηφία και με ψήφους και της αντιπολίτευσης έχουν καταγραφεί οι θέσεις και οι απόψεις του Συμβουλίου.

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής δημάρχου Διονύσης Λυκούδης, ο οποίος αναπληρούσε και το δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση (βρίσκεται στην Αθήνα λόγω της χθεσινής συνεδρίασης της ΚΕΔΕ), κατέθεσε Πρόταση της Δημοτικής Αρχής προς ψήφιση, οι οποία περιλαμβάνει:

  1. Να γίνει έκτακτη Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την επόμενη Παρασκευή, με στόχο να εκφραστούν όλες οι απόψεις για την πιθανή διάσπαση του Δήμου και το Ψήφισμα να αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.
  2. Να καλεσθούν όλοι οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, να καταθέσουν τις απόψεις τους.
  3. Να αποσταλεί αύριο (Σ.Σ.: Σήμερα) από το Δήμο έγγραφο στο ΥΠΕΣ που να ζητά να μην ληφθεί καμία απόφαση σχετικά με την διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς, χωρίς να έχει παρθεί απόφαση από το Ανώτατο Πολιτικό Οργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επίσης ο αναπληρωτής δημάρχου ζήτησε να αποσταλεί ειδική πρόσκληση στην βουλευτίνα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου να παραστεί στη συνεδρίαση, η οποία θα πρέπει να αναλάβει να διαβιβάσει το αίτημα του Δήμου στο ΥΠΕΣ, αλλά και στον περιφερειάρχη Θόδωρο Γαλιατσάτο.

Η συνεδρίαση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου συνεχιζόταν και μετά την εκτύπωση του “Η”.