Συνελήφθη ζεύγος από αστυνομικούς του Τμήματος Σάμης

Ενας 67χρονος Κεφαλονίτης από τον Πόρο και η 62χρονη σύζυγός του, μόνιμοι κάτοικοι Καναδά, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στο Λιμάνι του Πόρου από άνδρες του Α.Τ. Σάμης με την κατηγορία της εκβίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι, που βρίσκονταν αυτές τις μέρες στην Κεφαλονιά, εκβίαζε 56χρονη συμπατριώτισσά μας να τους δώσει το ποσόν των 3.500 Ευρώ, προκειμένου ο 67χρονος να μην αναρτήσει στο διαδίκτυο προσωπικές φωτογραφίες του θύματος.

Η 56χρονη κατήγγειλε το ζεύγος των εκβιαστών στην Αστυνομία και σε συντονισμένη επιχείρηση με το Α.Τ. Σάμης, έκλεισε ραντεβού μαζί τους στο Λιμάνι του Πόρου προχθές το μεσημέρι για να τους παραδώσει τα χρήματα, τα οποία είχε η Αστυνομία προσημειώσει.

Οι εκβιαστές συνελήφθησαν επί τόπου με τα προσημειωμένα χρήματα στην κατοχή τους.

Το Α.Τ. Σάμης κατάσχεσε τα χρήματα και σχημάτισε δικογραφία κατά των συλληφθέντων για το αδίκημα της εκβίασης, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Κεφαλονιάς.

Σχετικά την υπόθεση, η Αστυνομία ανακοίνωσε χθες τα ακόλουθα:

Συνελήφθησαν, χτες Τετάρτη (26-08-2020) το μεσημέρι, στην Κεφαλονιά από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σάμης, δύο ημεδαποί ένας άνδρας και μία γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση.

Προηγήθηκε καταγγελία ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία οι δράστες, το τελευταίο χρονικό διάστημα, απαιτούσαν από αυτήν εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των (3.500) ευρώ, για να μην δημοσιοποιήσουν προσωπικό φωτογραφικό υλικό.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη των ημεδαπών, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς, το μεσημέρι της Τετάρτης (26-08-2020) στην Κεφαλονιά, ύστερα από   προκαθορισμένη συνάντηση  κατά την οποία οι δύο ημεδαποί, παρέλαβαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό που απαιτούσαν.

Η προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σάμης, στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (3.500) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.