Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός για διακίνηση χασίς

Αλλο ένα επιτυχημένο «χτύπημα» στη διακίνηση των ναρκωτικών στην Κεφαλονιά έκανε προχθές το μεσημέρι η τοπική Αστυνομία, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών υπό την καθοδήγηση του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Χρήστου Μαζαρακιώτη.

Συγκεκριμένα, προχθές το μεσημέρι συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου 42χρονος ημεδαπός σε χωριό της Λειβαθούς, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σε αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του 42χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 1.128 γραμμαρίων και 2 κινητά τηλέφωνα.

Ο 42χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας για τα περαιτέρω.

Μετά την παραπάνω σύλληψη, αλλά και των σχετικών συλλήψεων για ναρκωτικά των προηγούμενων ημερών σε όλα τα Ιόνια Νησιά, ο Αστυνόμος Α’ κ. Γεώργιος Κωνστάντης, υπεύθυνος του Γραφείου Ενημέρωσης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ι.Ν. στην Κέρκυρα, έκανε στον «Η» την παρακάτω δήλωση:

«Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Ι.Ν. και όλες οι τοπικές Διευθύνσεις Αστυνομίας των Νησιών μας, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό και εξάρθωση κυκλωμάτων που διακινούν ναρκωτικές ουσίες στην Περιφέρειά μας, με στόχο να οδηγούνται στην Δικαιοσύνη και να τερματίζεται η δράση τους.

Τα κυκλώματα αυτά, που στο “βωμό” οικονομικών οφελών (εύκολο χρήμα) σκορπίζουν το θάνατο και τον εθισμό, πρέπει να εξαλειφθούν και να “απομακρυνθούν” από τους υγιείς κοινωνικούς ιστούς και να τους απονέμονται όλες οι συνέπειες του νόμου.

Οι Διευθύνσεις Αστυνομίας των Νησιών μας, μεθοδευμένα και στοχευμένα, μέσα στα πλαίσια δράσης της, αστυνομεύουν “ευαίσθητες” περιοχές διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, όπως Σχολεία και τουριστικές περιοχές-παραθεριστικά κέντρα, που συγκεντρώνουν νέους ανθρώπους, πιθανά υποψήφια “θύματα” των κυκλωμάτων αυτών.

Τα δύο τελευταία έτη (2016-2017) τα περιστατικά εντοπισμού και σύλληψης τέτοιων κυκλωμάτων στην Περιφέρεια, ήταν πολλά και σημαντικά, ενώ οι ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών που βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν, ήταν επίσης μεγάλες.

Οι Διευθύνσεις Αστυνομίας θα συνεχίσουν μεθοδολογικά να αντιμετωπίζουν φαινόμενα οργανωμένης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών».

Φωτό από τα κατασχεθέντα ναρκωτικά του 42χρονου