Συνεχίζεται η μάχη κατά του κορονοϊού στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Η μάχη κατά του κορονοϊού συνεχίζεται και η εγρήγορση πολιτών, παραγωγικών και θεσμικών φορέων είναι απαραίτητη, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Το πρόγραμμα ενημέρωσης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανταποκρίνεται στην ανάγκη πληροφόρησης ολόκληρης της χώρας και αποτελεί την μόνη πηγή επίσημης ενημέρωσης. 

Οι πολίτες των Ιονίων Νήσων αναζητούν ενημέρωση σε ειδικά θέματα για τα ιδιαίτερα δεδομένα και περιστατικά της κρίσης του κορονοϊού που αφορούν στις δικές μας κοινωνίες.

Για τους λόγους αυτούς η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προχωράει στην έκδοση ενημερωτικού δελτίου σε εβδομαδιαία βάση, το οποίο θα εκδίδεται κάθε Παρασκευή, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει από τη Διεύθυνση Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης για Λοιμώδη Νοσήματα του ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζουμε ότι: 

• Σωστή ενημέρωση και πρόληψη είναι τα “όπλα” μας στην αντιμετώπιση του κορονοϊού

• Όσο λιγότερες είναι οι μετακινήσεις μας, τόσο λιγότερα θα είναι τα κρούσματα

• Προσέχουμε ιδιαίτερα τους ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και είναι γύρω μας

• Όσο λιγότερα είναι τα κρούσματα τόσο αυξάνουν τις πιθανότητες αποτελεσματικής αντιμετώπισης 

• Εφαρμόζουμε τα μέτρα προστασίας και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων

• Κάνουμε σωστή χρήση της μάσκας και την φοράμε υποχρεωτικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα ταξί, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία, στα διαγνωστικά κέντρα, στα κέντρα αισθητικής, στα σούπερ μάρκετ, στα πλοία, στα αεροπλάνα

Σε περίπτωση που κάποιος εμφανίσει συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης (π.χ. πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, δυσκολία στην αναπνοή) καλεί άμεσα τον ιατρό του ή τον ΕΟΔΥ (τηλ:1135, 210 5212 054), για να λάβει οδηγίες. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Σύμφωνα με τη διερεύνηση που έχει πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης για Λοιμώδη Νοσήματα του ΕΟΔΥ η κατάσταση της Περιφέρειάς μας διαμορφώνεται όπως παρακάτω:

Σύνολο κρουσμάτων από 23/06/2020 έως σήμερα : 43 εκ των οποίων:

Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου: 9

Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας: 19

Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας: 14

Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς: 1 (Σ.Σ.: Οταν εκδόθηκε η ανακοίνωση δεν είχε δηλωθεί το 2ο κρούσμα στην Κεφαλονιά)

Φύλο: 21 άνδρες, 22 γυναίκες 

Ηλικία: 30, 72, 66, 50, 47, 54, 41, 16, 26, 35, 24, 26, 27, 40, 40, 35, 20, 51, 38, 34, 37, 1, 8, 44, 50, 40, 36, 26, 70, 56, 13, 46, 49, 68, 17, 44, 40, 60, 19, 42 ετών. 

ΜΟ: 38 ετών

Από τα παραπάνω 43 κρούσματα, 17 είναι εισαγόμενα από τον Προμαχώνα, 7 από πτήσεις αεροδρομίου, 4 εντοπίστηκαν σε ξενοδοχεία και 10 είναι εισαγόμενα άνευ καταγραφής περιοχής. 

Τρία κρούσματα νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και ένα κρούσμα εξήλθε μετά από εισαγωγή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου στο Ρίο.

Για τα κρούσματα έχει πραγματοποιηθεί ή είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ξενοδοχεία «καραντίνας» υπάρχουν από ένα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Λειτουργούν κανονικά, ενώ η μεταφορά και η παραμονή των κρουσμάτων γίνεται με την εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ.