Συνεχίζονται οι εργασίες στα έργα Πλατείας, Οδού Παναγή Βαλλιάνου και Παραλίας

Συνεχίζονται τα έργα στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου, στην Οδό Παν. Βαλλιάνου, καθώς και στην Παραλία, αφού όπως γράψαμε πρόσφατα, τα έργα, ναι μεν παραδόθηκαν στους πολίτες, αλλά είναι ημιτελή.

Χθες, συνεργεία βρισκόντουσαν μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου, εκτελώντας τις εργασίες ανάπλασης. Ήδη έχουν τοποθετηθεί τα νέα μάρμαρα στα σκαλιά και έχει διαμορφωθεί ο χώρος πρασίνου για την εμφύτευση λουλουδιών ή δένδρων.

Ο χώρος μπροστά από την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς (τ. Νομαρχία), ακόμα παραμένει περιφραγμένος και σχεδόν αδιαμόρφωτος.

Στην Κεντρική Πλατεία προχώρησαν σε αποκατάσταση των πλακιδίων που είχαν σπάσει και ξεκολλήσει, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες της ανάπλασης του χώρου μπροστά από το Παλιό Δημαρχείο.

Επίσης, να σημειώσουμε ότι τοποθετήθηκαν τρεις πινακίδες σηματοδότησης, στην πάνω μεριά της Πλατείας, επί της Οδού «Καλυψούς Βεργωτή», στη γωνία της «Λεωφ. Γ. Βεργωτή» και επί της Οδού «Γερ. Λειβαδά» (μπροστά στην πιάτσα ΤΑΧΙ), που καθοδηγούν την έλευση οχημάτων «εκτός Πλατείας».

Η έλλειψη σηματοδότησης ήταν κάτι που, όπως είπαν οι καταστηματάρχες στην Πλατεία, δημιουργούσε προβλήματα, καθώς τις προηγούμενες μέρες κυκλοφορούσαν ΙΧ και μοτοσυκλέτες, κυρίως από τουρίστες, τόσο στην Π. Βαλλιάνου, όσο και περιμετρικά της Πλατείας.

Σε ερώτηση του «Η» που έγινε σε επιχειρηματίες της Κεντρικής Πλατείας και της Οδού Π. Βαλλιάνου όσον αφορά την νέα διαμόρφωση της περιοχής, η πλειοψηφία απάντησε ότι ήταν έργα «ανάσα» για την πόλη μας, αφού όχι μόνο άξιζαν την αναμονή, αλλά έκαναν το Αργοστόλι να φαίνεται πιο όμορφο. Ολοι συμφώνησαν πως μπορεί η Πλατεία και η Παν. Βαλλιάνου να παραδόθηκαν, όμως αυτό δεν θα πρέπει να τους καθησυχάζει, καθώς τώρα η ευθύνη πέφτει και σε αυτούς για την διατήρηση της καθαριότητας και της εμφάνισής τους.

Ιδιαίτερη έμφαση βέβαια έδωσαν οι επιχειρηματίες στο ότι ακόμα δεν έχουν βγει τα σχέδια και οι άδειες για τα τραπεζοκαθίσματα που δικαιούται η κάθε επιχείρηση στην Πλατεία, κάτι που έπρεπε να έχει γίνει πολύ πριν την «πτώση» των λαμαρινών της προηγούμενης Κυριακής.