Συντριβή αεροσκάφους στην Αλγερία

Στρατιωτικό αεροσκάφος κατέπεσε στο αεροδρόμιο του Μπούφαρικ, της Αλγερίας.

«Υπάρχουν πάνω από 100 νεκροί. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να πούμε πόσοι με ακρίβεια», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αχούρ, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Αλγερίας. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας δεν έδωσε απολογισμό των θυμάτων, αλλά εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειές τους.

Τουλάχιστον 181 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του αεροσκάφους, όπως επιβεβαιώνεται από το αλγερινό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Ennahar TV, ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 247, ενώ για 257 νεκρούς κάνει λόγο η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Τα πρώτα πλάνα από το σημείο της συντριβής, στο αεροδρόμιο που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της Αλγερίας, δείχνουν μαύρους καπνούς και ανθρώπους γύρω περιοχών που έχουν σπεύσει στο σημείο.

Εικόνες που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες δείχνουν μια τεράστια στήλη μαύρου καπνού να αναδύεται από περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο, όπου έχουν σπεύσει τουλάχιστον 14 ασθενοφόρα και δέκα οχήματα της πυροσβεστικής. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί οι σοροί δεκάδων ανθρώπων, αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

Χάρτης του σημείου συντριβής του Ilyushin (Google maps)

H αεροπορική βάση Μπουφάρικ βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Αλγερίας και χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον από μεγάλα μεταγωγικά αεροσκάφη, σαν το Ilyushin IL76, που συνετρίβη σήμερα.

 

Οι Αρχές έχουν αποκλείσει όλους τους δρόμους για να μπορούν να κινούνται ελεύθερα τα ασθενοφόρα, αλλά πηγή των ενόπλων δυνάμεων της Αλγερίας είπε στο τοπικό δίκτυο Al Hadath οτι δεν υπάρχουν επιζώντες. Τα αίτια της συντριβής παραμένουν ακόμα άγνωστα, ενώ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας το αεροσκάφος κατευθυνόταν προς το Μπεσάρ στη νοτιοδυτική Αλγερία και επρόκειτο να πετάξει πάνω από την περιοχή Τιντούφ στη νότια Αλγερία, όπου έχουν καταφύγει πολλοί πρόσφυγες από τη γειτονική Δυτική Σαχάρα, μια διαφιλονικούμενη περιοχή που έχει προσαρτήσει το Μαρόκο στα εδάφη του.

Σ’ ένα παρόμοιο αεροπορικό δυστύχημα πριν από τέσσερα χρόνια στην Αλγερία, ένα μεταγωγικό που μετέφερε στρατιωτικό προσωπικό και μέλη των οικογενειών τους συνετρίβη με αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους 77 άνθρωποι.

Οι πρώτες φωτογραφίες από το στρατιωτικό αεροσκάφος που συνετρίβη στην Αλγερία

Φωτογραφίες: Twitter

(iefimerida.gr)