ΣΥΡΙΖΑ εναντίον δημάρχου Κεφαλονιάς

«Ο κατασκευασμένος με ιδιαίτερη επιμέλεια μύθος του Παρίση ως «γνήσιου» πολιτικού, έχει καταρρεύσει» τονίζει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Παρίσης και η Δημοτική του Παράταξη, με την απάντησή τους στην καταγγελία για το κλείσιμο του καφενείου της Καμπάνας, και με τις αναφορές τους στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, χρησιμοποιώντας το γνωστό σε όλους πλέον ύφος και ήθος, αναδεικνύουν ένα νέο status quo στα τοπικά δρώμενα του Νησιού μας:

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο κατασκευασμένος με ιδιαίτερη επιμέλεια μύθος του Παρίση ως «γνήσιου» πολιτικού, έχει καταρρεύσει.

Ο Δήμαρχος είναι πια διακοσμητικό στοιχείο στο Δήμο και καθόλου ενωτικό. Η αντίδραση και το κλίμα που ήδη έχει διαμορφωθεί από τα πεπραγμένα τους , δεν αρέσει στον κ. Παρίση και στους λίγους στενούς του συνεργάτες, που θεωρούν ότι έχουν το αλάθητο και τη μοναδικότητα στην άσκηση της εξουσίας, ενώ παράλληλα έχει προκαλέσει δυσφορία και νευρικότητα σε πολλά μέλη της ίδιας του της παράταξης.

Όσο και να «παίζουν» με την τρομοκράτηση κάθε αντίθετης φωνής, με την εκχώρηση του δημόσιου – δημοτικού χρήματος σε ολίγους και ημέτερους, και με τις εξαγγελίες για «κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας», «νέα» Αργοστόλια και Ληξούρια, δεν μπορούν να αποφύγουν την αυθόρμητη λαϊκή απαίτηση για την απομάκρυνσή τους από τη διαχείριση του Δήμου Κεφαλονιάς και την κάθαρση.

Η πολυεπίπεδη αποτυχία τους είναι γεγονός πριν από τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Η κοινωνία έχει τοποθετηθεί και αυτό δεν αλλάζει. Είναι κάτι που φαίνεται άλλωστε και από το γεγονός ότι ακόμη και πρώην συνεργάτες και υποστηριχτές τους, έχουν αρχίσει να μιλάνε και να αποκαλύπτουν τις αδιανόητες πρακτικές που εφαρμόζουν, πέρα και έξω από κάθε δημοκρατικό και ηθικό πλαίσιο.

Η ιστορική αλλαγή στα δημοτικά πράγματα της Κεφαλονιάς είναι κοντά και ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Είναι αναπόφευκτη με βάση την εικόνα της σημερινής δημοτικής κατάστασης, και σίγουρα θα είναι σωτήρια για την τοπική κοινωνία και το Νησί μας. Είμαστε σίγουροι ότι οι πολίτες της Κεφαλονιάς έχουν αποφασίσει να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί μια τάξη πραγμάτων που υποβαθμίζει το δημόσιο διάλογο εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου-παρωδία που δημιουργήθηκε μετά το 2010, και που μόνο με το καλό της Κεφαλονιάς και της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν έχει σχέση.

Ο δικός μας στόχος, είναι να δώσουμε το έναυσμα για δημόσιο διάλογο και προβληματισμό σε βασικά ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να συμβάλλουμε στην προσπάθεια βελτίωσης και αναβάθμισής της σε πολιτικό, διοικητικό και οικονομικό επίπεδο, διαμορφώνοντας ένα προοδευτικό, διεκδικητικό πρόγραμμα, με προτάσεις και θέσεις κοινά αποδεκτές, τεκμηριωμένες και υλοποιήσιμες από μια άλλη δημοτική Αρχή.

Είμαστε εδώ, ώστε μαζί με την κοινωνία του Νησιού μας να πετύχουμε μια καλύτερη καθημερινότητα, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία για ευρεία δημοκρατική συζήτηση, συμμετοχή στα κοινά και επίλυση κάθε ζητήματος, σε κοινωνική, προοδευτική και αναπτυξιακή κατεύθυνση. Η αποστολή της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι άλλη από αυτό και μόνο.

Σε αυτήν την κατεύθυνση δίνουμε το παρόν δημιουργώντας ένα ευρύ κοινωνικό και δημοκρατικό μέτωπο απ’ το οποίο – με βάση την υπάρχουσα κατάσταση στο Δήμο Κεφαλονιάς – κανένας προοδευτικός συμπολίτης μας δεν πρέπει να απουσιάζει.

Ενθαρρυντικό στοιχείο αυτής της προσπάθειας είναι ότι συμπολίτες από πολλές αφετηρίες, σκέψεις και με διαφορετικές απόψεις, συγκλίνουν στην αναγκαιότητα της κοινής πορείας και πλεύσης, για ένα καλύτερο μέλλον για το Νησί μας. Το αξίζουμε.

Τμήμα Τοπικής

Αυτοδιοίκησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Κεφαλονάς