ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: Η Ν.Δ. ακυρώνει μία-μία τις κατακτήσεις

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Ν.Δ., αφού εγκατέλειψε όσα έλεγε προεκλογικά για την καταστροφή της οικονομίας και το 4ο Μνημόνιο, αφού έκανε στροφή 360 μοιρών για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το προσφυγικό, αφού έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια την «αριστεία» και την «αξιοκρατία» όπως έκανε  με τις διοικήσεις ημετέρων στα νοσοκομεία ή τις επικείμενες ρουσφετολογικές, εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεις στη ΔΕΗ, σήμερα εγκαταλείπει και τα μεσαία στρώματα στην υπερφορολόγηση που και η ίδια τους επέβαλε χρεοκοπώντας τη χώρα. Τελικά, το μόνο στο οποίο είναι σταθερή η Ν.Δ. είναι ο αυταρχισμός, το κομματικό-πελατειακό κράτος, η συγκάλυψη της υψηλής διαφθοράς και η ιδεοληψία υπέρ των ισχυρών.

– Όταν πέρσι (το 2018) δόθηκε το κοινωνικό μέρισμα έως και πάνω από 1200 ευρώ σε 3.700.000 επωφελούμενους ή πρόπερσι (2017) μοιράστηκε μέρισμα σε 3.500.000 δικαιούχους, η ΝΔ κατηγορούσε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δίνει «ψίχουλα» κι ότι οι ίδιοι θα έρθουν και θα αλλάξουν αυτή την τακτική.

Σήμερα είναι οι ίδιοι που πανηγυρίζουν, διότι θα δώσουν μέρισμα σε ΜΟΝΟ  200.000 δικαιούχους. Αλλά όσο κι αν υποστηρίζεται από τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, που λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ την κυβέρνηση επαναλαμβάνοντας την προπαγάνδα της, η επικοινωνία έχει και αυτή τα όρια της και το πραγματικό πρόσωπο της σημερινής κυβέρνησης θα το δουν όλοι οι Έλληνες στην τσέπη τους.

 Όταν φέτος δεν θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα οι 7 στους 8 πολίτες που είχαν λάβει πέρσι και όταν δεν θα επωφεληθούν από αυτό τα 3,7 εκατομμύρια άτομα που αποτελούν τα νοικοκυριά των δικαιούχων πέρυσι, τότε ό,τι και να λένε τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης όλος αυτός ο κόσμος θα θυμηθεί τι είχε επί ΣΥΡΙΖΑ και τι έχασε επί ΝΔ.

– Η άλλη προεκλογική απάτη της ΝΔ για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα γίνεται ξεκάθαρη με το φορολογικό νομοσχέδιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Υπουργός Οικονομικών δεν δίστασε να δηλώσει ότι μεσαία τάξη είναι όποιος έχει εισόδημα πάνω από 440 ευρώ το μήνα, διαψεύδοντας τις ελπίδες που καλλιέργησε  ο κ. Μητσοτάκης για ελαφρύνσεις.

Πράγματι, οι πολυδιαφημισμένες μειώσεις φόρων για τη μεσαία τάξη τελικά περιορίζονται σε περίπου 17 ευρώ το χρόνο. Ακόμα και αυτές όμως ακυρώνονται, αφού την ίδια ώρα έρχονται πρόσθετες επιβαρύνσεις. Αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, επιπλέον κρυφός φόρος 22% για όσους δεν μπορούν να συγκεντρώσουν το 30% του εισοδήματός τους σε ηλεκτρονικές συναλλαγές -ποσοστό εξαιρετικά υψηλό. Και φυσικά οι επερχόμενες αυξήσεις άνω του 20% στις ασφαλιστικές εισφορές για 8 στους 10 μη μισθωτούς. Την ίδια ώρα ακυρώνεται η μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα ως 20.000 ευρώ που είχε δρομολογήσει, μεταξύ άλλων ελαφρύνσεων, για το 2020 ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εξαπατά όμως η ΝΔ και όταν μιλάει για «1000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί» αφού από τις διατάξεις του ν/σ προκύπτει «364 ευρώ αφορολόγητο για το πρώτο παιδί» το οποίο μάλιστα θα μειώνεται για όσους έχουν το «εξωφρενικό» εισόδημα των 12.000 και άνω.

Η νεοφιλελεύθερη εμμονή της κυβέρνησης να δίνει πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς, αλλά και η απόφασή της να παραπέμψει στις καλένδες τη διαπραγμάτευση για μείωση του ελλείμματος και να μην χρησιμοποιήσει τον εγγυητικό λογαριασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που πετυχαίνει τη μείωση αυτή, δεν επιτρέπουν τις αναγκαίες ελαφρύνσεις των μεσαίων στρωμάτων.

Έτσι ακυρώνονται τα θετικά μέτρα που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το 2020. Ακυρώνεται η δραστική μείωση της προκαταβολής φόρου, ακυρώνεται η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης έως 20.000 ευρώ και η δραστική μείωση για υψηλότερα εισοδήματα. Ακυρώνεται η μείωση του ΕΝΦΙΑ έως 50% για μικρομεσαίες ιδιοκτησίες. Ακυρώνεται η μείωση του ΦΠΑ από 13% σε 11%.

Οι ελπίδες των μεσαίων στρωμάτων για ελαφρύνσεις διαψεύδονται οικτρά αφού αυτό που έχουμε είναι επιπλέον επιβαρύνσεις για τα χαμηλότερα εισοδήματα ώστε να μπορεί να χαρίσει ο κ. Μητσοτάκης ελαφρύνσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις και υψηλά εισοδήματα, διότι οι μεγάλοι κερδισμένοι του φορολογικού νομοσχεδίου είναι οι μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις και τα ατομικά εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ ετησίως, που τα δηλώνουν λιγότερο από το 1% των φορολογούμενων.

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΙΘΑΚΗΣ