Σχέδιο για hotspot (Κέντρο Φιλοξενίας) προσφύγων στο Ληξούρι

Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων (hot spοt) στο Ληξούρι σχεδιάζει να δημιουργήσει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες και αναζητείται ξενοδοχειακή μονάδα.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης που ρωτήθηκε σχετικά από τον «Η», απάντησε ότι του είναι άγνωστο κάτι τέτοιο.

Πάντως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έστειλε σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Χώρας (πλην Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου) έγγραφο προκήρυξης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ενοικίαση (εξαμηναία και άνω) ξενοδοχείων, συγκροτημάτων κατοικιών, ενοικιαζομένων επιπλωμένων δωματίων, διαμερισμάτων, τουριστικών κατασκηνώσεων κ.λπ., δυναμικότητας φιλοξενίας τουλάχιστων είκοσι ατόμων, για να καλύψει «τις ανάγκες υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών και ανιθαγενών, αιτούντων άσυλο».

Το Υπουργείο ζητάει τα προς προσφορά καταλύματα, κτίρια κ.λπ. να είναι απολύτως έτοιμα προς χρήση, με μέριμνα και δαπάνη του εκμισθωτή, να βρίσκονται σε τοποθεσία κατάλληλη που να επιτρέπεται η πρόσβαση σε υπηρεσίες, να είναι επιπλωμένα, να διαθέτουν πρόσβαση ΑΜΕΑ, πυρασφάλεια, κουζίνα, ψύξη και θέρμανση, παροχή ζεστού νερού κ.λπ.