Σωπαίνουν ένοχα για υποψήφιους των Πανελληνίων και για δανεισμό από το «Αντώνης Τρίτσης» γιατί…

Αγγίζει τα όρια του σκανδάλου ο τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση με τον τοπικό της βουλευτή Παναγή Καππάτο και η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου χρησιμοποιούν τις συνέπειες του ΙΑΝΟΥ εδώ και ένα χρόνο.

  • Το πρώτο γεγονός είναι ότι ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ σε γονείς και μαθητές για ειδική ποσόστωση στις πανελλήνιες εξετάσεις, όταν …μετά από 9 μήνες από το φαινόμενο συγκαλείται εκτάκτως (!) το ΔΣ Αργοστολίου στις 7 Ιουνίου και παίρνεται την 140/21 απόφαση «Λήψη απόφασης για ειδική ποσόστωση στους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων της Κεφαλονιάς, λόγω των συνεπειών του Ιανού» (ΑΔΑ: ΨΤΨ446ΜΓΤΤ-ΚΜ3) παρουσία μάλιστα του… βουλευτή (από τις ελάχιστες παρουσίες του στα δυό χρόνια της θητείας του). Φανταστείτε πόσο …«κατεπείγον» ήταν το θέμα και πραγματικό το ενδιαφέρον βουλευτή και δημοτικής αρχής Μιχαλάτου που τους δεν έφθανε ότι ανακάλυψαν την «Έντονη διαταραχή στην μαθησιακή διαδικασία» (όπως δακρύβρεκτα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Τσιλιμιδός και αποφάσισε το ΔΣ) μετά από 9 μήνες από την εκδήλωση του Ιανού, αλλά η απόφαση πήρε πρωτόκολλο 10058/2021 δύο ημέρες μετά τη συνεδρίαση (!) και δημοσιεύτηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ …μία εβδομάδα μετά στις 14 Ιουνίου!!!

Και επί της ουσίας: Έγιναν οι πανελλήνιες εξετάσεις, βγήκαν τα αποτελέσματα και τρεις μήνες μετά αγνοείται η τύχη του αιτήματος . Έτσι που να υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Ή η δημοτική αρχή …το ξέχασε και δεν έστειλε ποτέ την απόφαση στο Υπουργείο με την ανοχή του βουλευτή ή …η Κυβέρνηση «έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της» το αίτημα!

Ό,τι και να ισχύει η σιωπή βουλευτή – δημάρχου είναι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ και επιβεβαιώνεται ότι ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ σε μαθητές και γονείς ανερυθρίαστα!

Η ανάρτηση από τον εκπαιδευτικό Γιάννη Κοσμάτο λέει πολλά:

«Για τη ποσόστωση εισακτέων αποφοίτων Κεφαλλήνων μαθητών εξ αιτίας του ΙΑΝΟΥ έχουμε καμία απάντηση;»

  • Το δεύτερο γεγονός είναι ότι βουλευτής και δήμαρχος κάνουν πως δεν βλέπουν και δεν ακούν την έκκληση  δημοτικών συμβούλων (Φόρτες, Κουρούκλης, Ανουσάκης κ. ά.) να αξιοποιηθεί η διάταξη του  νόμου 4783/2021 (Α’ 38) (άρθρο 15 παρ. 2β) που ψήφισε και ο κ. Καππάτος και με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε «περιπτώσεις έκτακτων και επειγουσών συνθηκών» το Υπουργείο Εσωτερικών να συνομολογεί απευθείας το δάνειο με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και όχι ο δήμος Αργοστολίου (και υπόλοιποι δήμοι του νομού) λόγω του γεγονότος ότι ακόμα Κεφαλονιά και Ιθάκη βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω Ιανού! Και το ακόμη χειρότερο είναι ότι επιχειρείται να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη με ψεύτικες ειδήσεις ακόμη και προβοκάτσιες από τα ιδιόκτητα μέσα του δημάρχου και αργυρώνητους του Ολιγαρχικού συστήματος, με τον αναληθή ισχυρισμό ότι «όλοι όσοι μιλάνε δεν θέλουν τα έργα» και το «επιχείρημα» ότι όλα τα προγράμματα ανέκαθεν ήταν με δανεισμό!

Μια πρωτοφανής επιχείρηση διαστρέβλωσης των πραγματικών γεγονότων εξυφαίνεται καθημερινά και ιδιαίτερα απ’ όταν αποκαλύφθηκε ότι την σχετική διάταξη την ψήφισε και …ο κ. Καππάτος!

Και επί της ουσίας: Ο βουλευτής Καππάτος και ο δήμαρχος Μιχαλάτος ή είναι ανίκανοι να διαχειριστούν ένα μείζον ζήτημα για τα νησιά μας ή θέλουν πάση θυσία να διαφυλάξουν το κύρος της Κυβέρνηση για το πρόγραμμα απάτη «Αντώνης Τρίτσης»!

Ότι και να ισχύει οι πολίτες θα «φεσωθούν» για 15 χρόνια και αν κάτι πάει στραβά με το Κράτος θα χρειαστεί και «να πληρώσουν το μάρ-

μαρο»!

Το τρίτο γεγονός είναι η σημερινή νέα αποκάλυψη του «Η». Με βάση την απόφαση 20 72/2021 που εκδόθηκε στις 17/3/2021 με ΑΔΑ: Ρ99Λ46ΜΤΛΒ-5Κ7 από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου Κεφαλονιά και Ιθάκη παραμένουν (αρχικά ήταν μέχρι 17/3/2021) σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω Ιανού έως 17 Σεπτεμβρίου 2021, δηλαδή μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή!

Οπότε και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν το γνωρίζουν ή όχι οι κ.κ. Καππάτος και Μιχαλάτος. Η λογική λέει ότι φυσικά και το γνωρίζουν αλλοίμονο και αν δεν το γνωρίζουν…

Απλά σωπαίνουν ΕΝΟΧΑ για την αξιοποίηση των προνομίων από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βρίσκονται τα νησιά μας τόσο  για την ποσόστωση που υποσχέθηκαν στους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων όσο και για την ανάληψη της δανειοδότησης των έργων του «Αντώνη Τρίτσης» από το Υπουργείο Εσωτερικών!!!

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Αν έχουν τα κότσια βουλευτής και δήμαρχος ας βγουν να διαψεύσουν στα ίσια και με στοιχεία όλα τα παραπάνω και ας αφήσουν τις …διαρροές και τα παπαγαλάκια!

Υ.Γ. Αύριο η συνέχεια για τα καμώματα της δημοτικής αρχής με την ανοχή της Κυβέρνησης και του βουλευτή Καππάτου φυσικά, με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την αξιοποίησής της όχι για τους μαθητές και τα έργα του προγράμματος «Αντ. Τρίτσης» αλλά για τα έργα αποκατάστασης αυτή τη φορά των ζημιών από τον ΙΑΝΟ  με αμφιλεγόμενες διαδικασίες διαφάνειας που αγγίζουν, αν δεν ξεπερνούν, τα όρια του σκανδάλου!!!

Ες αύριον τα σπουδαία …αναμείνατε!