Σύσκεψη με την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. για μελέτες και έργα οδικής ασφάλειας

Την παρουσίαση μελετών για έργα οδικής ασφάλειας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων πραγματοποίησαν προχθές σε σύσκεψη, υπό τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, ο Πρόεδρος της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. Απόστολος Αντωνούδης και η Δ/ντρια Έργων Oδικής Ασφάλειας Μαρία Ατζέμη.
Oι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί από την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. και προβλέπουν συνολικά 471 θέσεις οδικής ασφαλείας σε μήκος επεμβάσεων 123 χιλιομέτρων οδικού δικτύου.
Συγκεκριμένα οι μελέτες αφορούν σε:
Κέρκυρα: 117 θέσεις οδικής ασφάλειας σε 27χλμ μήκος επέμβασης με προϋπολογισμό 4,5εκ.ευρώ.

Λευκάδα: 118 θέσεις οδικής ασφάλειας σε 22χλμ μήκος επέμβασης και προϋπολογισμό 4,5εκ. Ευρώ

Κεφαλονιά: 134 θέσεις οδικής ασφάλειας σε 60χλμ μήκος επέμβασης και προϋπολογισμό 8,5εκ. Ευρώ και

Ζάκυνθος: 102 θέσεις οδικής ασφάλειας σε 14χλμ. μήκος επέμβασης και προϋπολογισμό 3,5εκ. Ευρώ.

Στις παρεμβάσεις και εργασίες που προβλέπονται στις μελέτες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: οριοσήμανση και οριοδείκτες, διαγράμμιση, σήμανση, καθαρισμοί για αύξηση ορατότητας στις οδούς, ασφαλτικά και αντιολισθητικά, αποξήλωση εμποδίων, συμπλήρωση και αντικατάσταση λαμπτήρων, αντικατάσταση πινακίδων Κ.O.Κ. κ.α.
Την πρόθεση της ΠΙΝ να βρει άλλους τρόπους χρηματοδότησης, εκτός ΕΣΠΑ, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος, καθώς τα χρήματα για αντίστοιχες δράσεις και έργα σχεδόν έχουν δεσμευτεί στο σύνολό τους με έργα όπως ο οδικός άξονας Τρία Γεφύρια – Βρυώνη, το λιμάνι της Ερείκουσας Κέρκυρας, το λιμάνι Πισαετού Ιθάκης και ο δρόμος Αεροδρόμιο Αργοστολίου – Κόμβος Κρανιάς.

“Έχουμε μελέτες που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για την οδική ασφάλεια στα νησιά μας, να δούμε από που θα βρούμε χρήματα εκτός ΕΣΠΑ” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαλιατσάτος, ζητώντας από τους μελετητές να υπάρξει ευελιξία στην τελική μελέτη και να ιεραρχηθούν τα σημεία άμεσης αναγκαιότητας θέσεων οδικής ασφάλειας, ώστε ενδεχομένως το έργο να προχωρήσει τμηματικά και σε μικρότερη έκταση.
Oι δύο πλευρές θα βρίσκονται σε επαφή, με αποστολή από πλευράς ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ των χαρτών των Περιφερειακών Ενοτήτων με τα σημεία παρέμβασης καθώς και αναλυτικών στοιχείων ανά ΠΕ.
Στη σύσκεψη επίσης συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θόδωρος Χαλικιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΙΝ Παναγής Ζησιμάτος και υπηρεσιακά στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

img_20160921_115009 img_20160921_115045 img_20160921_115210