Σύσκεψη στην Ιθάκη υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου

Θόδωρος Γαλιατσάτος

Σε σειρά συναντήσεων και συσκέψεων βρίσκεται αυτό το διάστημα ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, προκειμένου οι δικαιούχοι φορείς (Δήμοι, ΝΠΔΔ, Φορείς Διαχείρισης κλπ) να ετοιμάσουν και να καταθέσουν προτάσεις για ένταξη στις προσκλήσεις του ΕΣΠΑ που ήδη έχουν ανακοινωθεί από την ΠΙΝ.

Για την Ιθάκη

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 ο περιφερειάρχης μετέβη στην Ιθάκη όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, υπό την προεδρία του, για το ΕΣΠΑ και τα έργα που ο Δήμος Ιθάκης προτείνει προς ένταξη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσιος Στανίτσας, ο Έπαρχος Ιθάκης Σπύρος Τσιντήλας, εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα της Ιθάκης και πως μπορεί να γίνει η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ και ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος κατέγραψε τις ανάγκες του νησιού και ζήτησε από τη δημοτική αρχή να ιεραρχήσει τις προτεραιότητες και να σπεύσει να καταθέσει προτάσεις. Ο κ. Γαλιατσάτος επιπρόσθετα ενημέρωσε ότι μέσω και του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων υπάρχει δυνατότητα εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων καθώς και συντήρησης του οδικού δικτύου. Ειδικά για το Λιμάνι Πισαετού, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι επίκειται η δημοπράτησή του στο αμέσως επόμενο διάστημα.

O δήμαρχος Iθάκης κ. Δ. Στανίτσας