Σύσφιξη σχέσεων με Ταϋλάνδη

Από τον Δήμο Αργοστολίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά την εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουλίου 2022 για τον Κωνσταντίνο Γεράκη στο Αργοστόλι, ο πρέσβης της Ταϊλάνδης στην Ελλάδα κ. Attakarn Wongchanamas και η Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης προσκάλεσαν το Δήμο Αργοστολίου στην εκδήλωση “Amazing Thailand, Amazing New Chapters” που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 5 Σεπτεμβρίου 2022.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο κ. Διονύσης Φωκάς, σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα πολιτισμού, που είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Κυβερνήτη της Τουριστικής Αρχής της Ταϊλάνδης κ. Yuthasak Supasorn και την Διευθύντρια του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού της Ταϊλάνδης για την Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ισραήλ, Τουρκία, Ελλάδα και Κύπρο, κα Malinee Nitikasetsunthorn.

Στην εντυπωσιακή εκδήλωση όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Ελλάδας – Ταϊλάνδης και του Υπουργείου Τουρισμού, παρουσιάστηκαν βίντεο που διαφήμιζαν με τον καλύτερο τρόπο την Ταϊλάνδη, παραδοσιακοί χοροί, παραστάσεις και επίδειξη της πολεμικής τέχνης Muay Thai. Η Ταϊλάνδη προσφέρει πληθώρα ελκυστικών μορφών τουρισμού, ενδιαφέροντες προορισμοί είναι η Bangkok, η Pattaya , το Phuket , το Chiang Mai , αλλά και ιστορικοί προορισμοί στις επαρχίες Phra Nakhon Si Ayutthaya και Lopbury. Στην πόλη Lopbury όπου ο Κωνσταντίνος Γεράκης έζησε μέρος της ζωής του, βρίσκεται η κατοικία του η οποία διατηρείται μέχρι σήμερα.

Η Κεφαλονιά μπορεί να αποτελέσει σημαντικό συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ταϊλάνδη, στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Αργοστολίου θα συνδιοργανώσει το ερχόμενο καλοκαίρι στο Αργοστόλι σχετικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Από την επαρχία του Lopbury εκφράστηκε η επιθυμία να προσκληθεί αντιπροσωπεία του Δήμου Αργοστολίου να επισκεφθεί την Ταϊλάνδη ώστε να υπάρξει περαιτέρω σύσφιξη σχέσεων. Στο μέλλον αναμένεται να δοθεί και η δυνατότητα να παρουσιαστεί στην Ταϊλάνδη ο πολιτισμός μας, η γαστρονομία και η Κεφαλονιά ως τουριστικός προορισμός.

Ο Δήμος Αργοστολίου υποστηρίζει την ιδέα εξεύρεσης τρόπων προκειμένου να ενισχυθούν οι σχέσεις με την πόλη Lopbury μέσω των ιστορικών δεσμών που υπάρχουν, χάρη στον Κεφαλονίτη, Κωνσταντίνο Γεράκη πρωτοσύμβουλο του βασιλιά Ναράι της Ayutthaya στο δεύτερο μισό του 17ου αιώνα.

(Από το Γραφείο Δημάρχου)