Τέλος στην καριέρα του βάζει ο διάσιμος ωραίος του γαλλικού σινεμά, Αλέν Ντελόν. Κλείνει την καριέρα του με δύο έργα

Τέλος στην καριέρα του αποφάσισε να βάλει ο Αλέν Ντελόν. Ο διάσημος ηθοποιός, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο AFP, ότι πρώτα θα συμμετάσχει σε μια ταινία και σε ένα θεατρικό έργο και στη συνέχεια θα αποσυρθεί.

“Έχω την ηλικία που έχω, έκανα την καριέρα που έκανα. Θα κλείσω τον κύκλο με μια υπέροχη ταινία και ένα υπέροχο θεατρικό έργο. Αυτό δεν σημαίνει αμέσως το τέλος μιας ζωής αλλά το τέλος μιας καριέρας. Οργανώνοντας αγώνες πυγμαχίας, είδα ανθρώπους που λυπούνταν που έδωσαν μια παραπάνω μάχη η οποία δεν χρειαζόταν. Εγώ δεν θα το κάνω αυτό”, τόνισε ο 82χρονος Ντελόν.

αλεν 1

Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ο γάλλος ηθοποιός θα έχει γυρίσματα για τον κινηματογράφο, με σκηνοθέτη τον Πατρίς Λεκόντ, συγγραφέα του βιβλίου “Encyclopédie Delon” (2016).

“Εδώ και καιρό θέλαμε πολύ να γυρίσουμε μαζί μια ταινία για το σινεμά. Το σενάριο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Θα είναι μια πολύ ωραία ιστορία αγάπης. Ο τίτλος δεν έχει βρεθεί ακόμη αλλά το πρόσωπο που υποδύομαι θα είναι λίγο ο εαυτός μου στην καθημερινή ζωή: ένας άνδρας της ηλικίας μου, ιδιότροπος και ευέξαπτος που όμως πριν φύγει… ανακαλύπτει τον έρωτα. Είναι μια ταινία που βάζει τους τίτλους τέλους σε μια καριέρα”, διευκρίνισε ο ηθοποιός, ο οποίος θα συμπρωταγωνιστεί για πρώτη φορά με την Ζιλιέτ Μπινός, “μια υπέροχη ηθοποιό”, όπως τη χαρακτηρίζει.
“Η ταινία θα προβληθεί το 2018. ‘Ολα είναι δυνατά, ακόμη και το φεστιβάλ των Καννών. Για την τελευταία μου ταινία, θα ήθελα να επιστρέψω (στις Κάννες) και να πω αντίο”.

αλεν 2

Το 2013, έπειτα από κάποια χρόνια διαφωνίας με τις Κάννες που δεν τον είχαν καλέσει στην επέτειο για τα 50 χρόνια του θεσμού, ο ηθοποιός ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα του 66ου κινηματογραφικού φεστιβάλ με την ευκαιρία της προβολής μιας διασκευής της ταινίας “Γυμνοί στον ήλιο”, του Ρενέ Κλεμάν.

“Μετά την τελευταία αυτή ταινία, θα τελειώσω την καριέρα μου με ένα υπέροχο θεατρικό έργο γραμμένο για μένα, το ‘Le Crépuscule d’un fauve’ (σε ελεύθερη απόδοση: Το λυκόφως ενός θηρίου) της Ζαν Φοντέν”, ανακοίνωσε επίσης ο Ντελόν που θα υποδυθεί πάνω στο σανίδι έναν αστυνομικό διευθυντή στο Παρίσι, ο οποίος τραυματίζεται από σφαίρα την ώρα του καθήκοντος και αναγκάζεται να σταματήσει από το επάγγελμά του.

αλεν 3

Ο Αλέν Ντελόν δεν γύρισε ταινίες στον κινηματογράφο μετά τον “Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες”, που προβλήθηκε το 2008. Την προηγουμένη χρονιά, είχε παίξει με τη Μιρέιγ Νταρκ στο θέατρο σε μια διασκευή της ταινίας “Οι Γέφυρες του Μάντισον”. Το 2009 πρωταγωνίστησε στο Théâtre de la Madeleine στο έργο “Love Letters” με την Ανούκ Εμέ.

Το 2011 στο Παρίσι και σε περιοδεία, ο Ντελόν πρωταγωνίστησε στο θεατρικό έργο “Une journée ordinaire” (σε ελεύθερη απόδοση “Μια συνηθισμένη μέρα”) με την κόρη του Ανούσκα.

αλεν 4

Θρύλος του γαλλικού και του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, ο Ντελόν γύρισε περίπου 100 ταινίες σε 50 χρόνια σταδιοδρομίας, μερικές από τις οποίες ήταν αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Ο 82χρονος ηθοποιός, στο απόγειο της δόξας του, θεωρείτο από τους πιο όμορφους στην ιστορία του κινηματογράφου με τις γυναίκες σε όλον τον κόσμο να τον θεωρούν πρότυπο ομορφιάς.