Την Κυριακή 19 Μαρτίου έγινε στην Πάτρα (Πανεπιστημιούπολη – Πάρκο Ειρήνης) το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητών – Μαθητριών της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου , που περιλαμβάνει τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Κεφαλληνίας και από φέτος και Ζακύνθου.
Ο Σ.Σ.Κ. συμμετείχε με 15 παιδιά, και κατέκτησε 4 μετάλλια και 2 απευθείας προκρίσεις για το Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα μαθητών μαθητριών που θα γίνει στο Λουτράκι 9-10 Απριλίου.
Η χρονιά ανήκει στα κορίτσια που πρώτευσαν :
Δέσποινα Λουκάτου, Ε’ Τάξη 6ο Δημοτ. Σχ. Αργοστολίου, με 5 βαθμούς σε 7 παρτίδες, 1ο κορίτσι και
Τζένη Μαγουλά, Δ’ Τάξη Δημ. Σχ. Κεραμειών, 2ο κορίτσι με 4,5 βαθμούς.
Επιλαχόντες οι :
Γιώργος Παπαδημητράτος, Β’ Τάξη 6ο Δημ. Σχ. Αργοστολίου, 1ος στους παίκτες χωρίς αθλητικό δελτίο, με την καλύτερη επίδοση από όλα τα παιδιά, 5,5 βαθμοί.
Άρης Γιαλούμης Β’ Τάξη, 3ο Γυμν. Αργοστολίου, 1ος στους παίκτες χωρίς αθλητικό δελτίο, βελτιωμένος με 4,5 βαθμούς.
Δημήτρης Τζουγανάτος, Α’ Τάξη, 4ο Δημ. Σχολ. Αργοστολίου, που βγήκε από το νοσοκομείο και ρίχτηκε στην μάχη, με 4,5 βαθμούς, και οι
Γιάννης και Παναγιώτης Αναλυτής.
Στα ίδια επίπεδα οι :
Γιάννης Αναλυτής και Γεράσιμος Χάλδας, Στ’ Τάξη, 4ο Δημ. Αργοστολίου με 4 βαθμούς ο καθένας, και ο Νίκος Δημάτος, Α’ Τάξη 1ο ΓΕΛ Αργοστολίου, με 3,5 βαθμούς.
Λίγο κάτω από τις δυνατότητες τους:
Παναγιώτης Αναλυτής και Λυδία Χάλδα, Δ’ Τάξη 4ο Δημ. Αργοστολίου, με 4,5 και 3 βαθμούς αντίστοιχα.
Από τα νέα παιδιά που ήρθαν στον Σύλλογο Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, την καλύτερη εμφάνιση έκανε ο Αντώνης Δούλιας, Ε’ Τάξη 2ο Δημ, Σχ. Αργοστολίου, με 4 βαθμούς.
Ακολούθησαν οι :
Χρήστος Πανέρης, Α’ Τάξη Δημ. Σχ, Κεραμειών με 3,5, Άγγελος Ανδρεάτος, Β’ Τάξη 1ο Δημ Σχ, Αργοστολίου με 3, Παναγής Μαγουλάς, Νηπ. Κεραμειών με 2,5, και η Μαριάννα Λούκα …της τελευταίας στιγμής, Δ’ Τάξη 4ο Δημ, Σχ. Αργοστολίου με 1 βαθμό.
Από τα 11 παιδιά, εκτός Συλλόγου, που προκρίθηκαν στο Περιφερειακό, από το τοπικό πρωτάθλημα μαθητών-μαθητριών, δυστυχώς δεν είχαμε καμία συμμετοχή.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους, και τα 4 μετάλλια που κατέκτησαν, και καλή συνέχεια.
Το Δ.Σ.