Ταμεία: Έως και 120 δόσεις η νέα ρύθμιση

Αναστάσιος Πετρόπουλος

Μιλώντας στο συνέδριο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος αναφέρθηκε στη ρύθμιση οφειλών προς τα ταμεία ακόμη και για χρέη κάτω των 3.000 ευρώ όπως την προωθεί το υπουργείο στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Όπως επεσήμανε ο κ. Πετρόπουλος μιλώντας για τα «κόκκινα» δάνεια: «Αυτά τα ποσά θα ρυθμίζονται μέχρι 36 δόσεις, ενώ τα πάνω από 3.000 ευρώ έως και σε 120 δόσεις. Ταυτόχρονα θα δοθεί η δυνατότητα η ρύθμιση να μην χάνεται ακόμη και αν την απωλέσει κανείς για τρεις μήνες».

Και διευκρίνισε: «Δεν θα ισχύουν οι 120 δόσεις και γι’ αυτόν που έχει να πληρώσει, γιατί έτσι ουσιαστικά θα τον δανείζαμε». Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής θα υπάρχει πλήρης διαγραφή προσαυξήσεων και τόκων.

Όσον αφορά στην απαλλαγή των στελεχών του Δημοσίου και των τραπεζών από την ποινική ευθύνη ο υπουργός τόνισε: «Δεν μιλάμε για ποινική απαλλαγή. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκείνο που προβλέπεται είναι μία διαδικασία, ώστε εκεί που προκύπτει αμφιβολία για την ορθότητα της επίλυσης των χρεών θα υπάρχει δυνατότητα ελέγχου ώστε η λύση που θα επιλέγεται να είναι ικανοποιητική και για το Ταμείο και να μπορεί να πληρωθεί από τον οφειλέτη. Δηλαδή να υπάρχει καλή απόδοση χωρίς φόβο για τον υπάλληλο».