Ταξιδεύουν στο Πάρκο της Αθήνας τα Ιόνια Νησιά

Την τιμητική τους θα έχουν τα Ιόνια Νησιά στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου «Χριστούγεννα στο Πάρκο μας» που πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής στο Πεδίο του Άρεως, και μαζί με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, το Γραφείο Ισότητας της ΕΝΠΕ συνδιοργανώνουν την εκδήλωση «Μια μικρή Ελλάδα στην Αθήνα», με την συμμετοχή των 13 Περιφερειών της Χώρας.

Η «Μικρή Ελλάδα» έχει προγραμματίσει να γνωρίσει στους επισκέπτες της τα πιο αντιπροσωπευτικά ήθη και έθιμα κάθε τόπου, με έμφαση στα Χριστουγεννιάτικα, τα Πρωτοχρονιάτικα και αυτά των Θεοφανίων. Ακόμα, να καλέσει κάθε φίλο της παράδοσης να εντρυφήσει σε τοπικούς χορούς και τραγούδια που θα παρουσιάσουν επίλεκτοι πολιτιστικοί σύλλογοι. Επίσης, να ενημερώσει για τα τοπικά προϊόντα και την γαστρονομία κάθε περιοχής, αλλά και για τουριστικούς προορισμούς και ενδιαφέρουσες δράσεις της κάθε Περιφέρειας.

Προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή είναι η προαγωγή, ενίσχυση και ανάδειξη της παράδοσης και πολιτισμού κάθε νησιού του Ιονίου με τις μοναδικότητες και ιδιαιτερότητες που τα διακρίνει.

Για αυτό η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπουλου ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση της Ένωσης Περοφερειών και ζήτησε από τις Υπηρεσίες να προετοιμάσουν την συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο χριστουγεννιάτικο χωριό της Αθήνας με παρουσίαση παραδοσιακών εδεσμάτων αλλά και χορευτικών και μουσικών συνόλων.

Η ημέρα που είναι αφιερωμένη στα Ιόνια Νησιά, είναι η Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 στις 3 μ.μ., όπου θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί και Χριστουγεννιάτικα έθιμα από τα νησιά του Ιονίου.

Η Περιφερειάρχης η οποία είναι σε τακτική επαφή με τα Σωματεία Επτανησίων στην Αθηνα, καλεί τους συμπατριώτες Επτανήσιους να ενισχύσουν με την συμμετοχή τους τις εκδηλώσεις και να τις μοιραστούν με φίλους τους στην Αττική.