Ταχεία ανίχνευση covid

Η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων ανταποκρινόμενη στην ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας από την διασπορά του κορονοϊου εισήγαγε στο Περιφερειακό Συμβούλιο στο πλαίσιο της συζήτησης για την αναμόρφωση του ετήσιου σχεδίου δράσης την προμήθεια Τεστ Ταχείας Διάγνωσης Αντιγόνου (Rapid Test) έναντι του κορωνοϊού SARS COV 2 για την δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης προκειμένου να διεξάγονται για την πρόληψη και την περιστολή της διασποράς του ιού για κάθε νησί.

Με την ευκαιρία της συζήτησης, παρουσιάστηκε, επίσης, το σύνολο των πρωτοβουλιών που έχουν υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από την πρώτη φάση της πανδημίας, ενώ υπήρξε ενημέρωση για τις δράσεις που προγραμματίζει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ως γνωστό έχει επέλθει αλλαγή του νομικού πλαισίου ως προς την προμήθεια των test ανίχνευσης του Covid 19 το οποίο παρέχει την δυνατότητα στις Περιφέρειες να εξασφαλίσουν την αγορά για την διενέργεια των test, από εγκεκριμένους φορείς όπως τα Νοσοκομεία και οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ.

Η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πολιτισμού Κατερίνα Μοθωναίου εισηγήθηκε την έγκριση σκοπιμότητας του ποσού των 50.000 ευρώ προκειμένου να γίνει άμεσα η προμήθεια των rapid test ανίχνευσης κορωνοϊού, η οποία έγινε δεκτή.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου χαιρέτισε με ικανοποίηση την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, και δήλωσε “παραμένουμε στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση του covid-9 και πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε τη μάχη και να συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της κρίσης”.