Τα είπε έξω απ’ τα δόντια ο Φόρτες στον Πόρο

«Τους τάπε έξω από τα δόντια» για το τι επικρατεί σήμερα στο Ξώμερο ο υποψήφιος δήμαρχος Αργοστολίου Μάκης Φόρτες προχθές στον Πόρο, στην προεκλογική του ομιλία στο Πολιτιστικό Κέντρο της πρωτεύουσας των Πρόννων.

Ο Μ. Φόρτες, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια και κάθε στοιχείο, στη απόλυτη εγκατάλειψη όλης της περιοχής του Ξώμερου (Ελειός-Πρόννοι) από τις θητείες Αλέξανδρου Παρίση, 9,5 χρόνια όπ’ όταν ανέλαβε τα ηνία του Καλλικρατικού Δήμου Κεφαλονιάς.

Αναφέθηκε, βάση των επίσημων στοιχείων του Δήμου Κεφαλονιάς, πόσα έργα είχαν προγραμματισθεί, της τάξεως εκατομμυρίων ευρών “επί χάρτου” και “επί προϋπολογισμών” και πόσα στην πραγματικότητα έγιναν, της τάξεως ελάχιστων δεκάδων ευρώ.

Παρουσίασε την πραγματική εικόνα της απόλυτης εγκατάλειψης ολόκληρης Δημοτικής Ενότητας, χωρίς καμία μέριμνα, μελέτη, προγραμματισμό για τη σωτηρία της.

Ο κ. Φόρτες, όπως είπε, το μεγαλύτερο ατόπημα της Δημαρχίας Παρίση ήταν που το μεγαλύτερο Λιμάνι του Νησιού μας, το Λιμάνι του Πόρου, που είναι και η μεγαλύτερη πηγή εσόδων του Λιμενικού Ταμείου, εκπροσωπήθηκε στο Δ.Σ. του Ταμείου με ένα μέλος του μόλις πριν ένα χρόνο, όταν, δικαιωματικά, θα έπρεπε ο πρόεδρός του είναι από τον Πόρο.

Κατήγγειλε την Δημοτική Αρχή, ότι από τα έσοδα του Λιμανιού του Πόρου, δεν “επέστρεψαν” επενδυτικά στην περιοχή, παρά λίγα ψίχουλα.

Με αναφορές σε κάθε χωριό ξεχωριστά, ο κ. Φόρτες, παρουσίασε στην κυριολεξία την ωμή πραγματικότητα που επικρατεί στο Ξώμερο και φάνηκε γνώστης της κατάστασης, αφήνοντας έντονη την αίσθηση ενός ανθρώπου που έχει σχέδια και όραμα να “επενδύσει” στην “επόμενη μέρα” της περιοχής και να δουλέψει με όραμα και στόχους.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο τ. δήμαρχος Ελειού-Πρόννων Ανδρέας Ζαπάντης, ο τ. αντιδήμαρχος και τ. πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Βασίλης Καμπίτσης, ο υπ. σύμβουλος της Δ. Ενότητας Αργύρης Γαβριελάτος, επιχειρηματίες και κάτοικοι της περιοχής, καθώς και στελέχη του Συνδυασμού “για την επόμενη μέρα”!

Μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Φόρτε, τα μέλη και φίκοι του Συνδυασμού κατέληξαν στο Εστιατόριο του Γιώργου Γκάφη.