Τα ΕΛΤΑ μένουν στο Φισκάρδο με την παραχώρηση δημοτικού ακινήτου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης έδωσε λύση στο πρόβλημα της παραμονής των ΕΛΤΑ  στο Φισκάρδο, αφού αποφάσισε ομόφωνα (σε πρόσφατη συνεδρίασή του) την μετεγκατάσταση του Ταχυδρομικού Γραφείου στο δημοτικό ακίνητο της πρώην Κοινότητας Φισκάρδου.

Τα ΕΛΤΑ στεγάζονται σήμερα σε ιδιωτικό ακίνητο με ενοίκιο, η σύμβασή της μίσθωσης όμως λήγει και οι ιδιοκτήτες του ακινήτου ενημέρωσαν ότι δεν θα την ανανεώσουν.

Το θέμα εισηγήθηκε στο Δ.Σ. ο πρόεδρος της Κοινότητας Φισκάρδου Ευστάθιος Τσελέντης, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα παραμονής και λειτουργίας των ΕΛΤΑ στην περιοχή που είναι απαραίτητη, καθότι είναι το μόνο Ταμιευτήριο στην περιοχή.

Επίσης ο κ. Τσελέντης, στην εισήγησή του τόνισε τους λόγους της αναγκαιότητας μετεγκατάστασης των ΕΛΤΑ στο δημοτικό ακίνητο, αφού στο Φισκάρδο δεν υπάρχει άλλος χώρος κατάλληλος για τη λειτουργία του Γραφείου:

  • Το Φισκάρδο σαν το πλέον τουριστικό μέρος της Κεφαλλονιάς διακινεί μεγάλο όγκο χερσαίου και θαλάσσιου τουρισμού και το γραφείο εξυπηρετεί τον όγκο αυτό αλλά και όλης της Ερίσου.
  • Εξυπηρετεί το πλήθος των επιχειρήσεων της περιοχής (δέματα κτλ.) όπως και το πλήθος των εργαζομένων σ’ αυτές.
  • Το μεγαλύτερο μέρος των μονίμων κατοίκων είναι συνταξιούχοι ηλικιωμένοι και εξυπηρετούνται για να παίρνουν τη σύνταξή τους.
  • Στην περιοχή δεν υπάρχει Τραπεζικό Κατάστημα.
  • Το πλησιέστερο Ταχυδρομικό Γραφείο απέχει περί τα 35 χιλιόμετρα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τελικά ομόφωνα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την παραμονή του Ταχυδρομικού Γραφείου στο Φισκάρδο, την παραχώρηση του δημοτικό ακινήτου του πρώην Κοινοτικού Γραφείου και την μετεγκατάστασή του στο χώρο, αφού πρώτα γίνουν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από την Νομοθεσία.

Δ.Δ.-